AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Active Contributor
CarrierSavard
Posts: 35
Registered: ‎05-29-2009
Message 1 of 6 (188 Views)
Accepted Solution

Paper Space Dims Issue

188 Views, 5 Replies
03-26-2012 12:21 PM

ACA2012

The Office staff and I have decided to 'reinvent'/evolve the way we go about working lately. One of the things we've decided to change is the way we go about annotating our drawings. What we call 'Architecture' is in model space but everything else (text, notes and Dims) is now in Paper Space. This prevents us from dealing with annotations we don't want in other drawings (we use Xrefs alot).

 

In theory, we love this solution for multiple reasons. In practice it's a whole different story: A lot of my colleagues (most) have difficulties dimensioning their work. MAYBE 33% of every dims works (gives the actual dimension of objects in model space). So we have to get at least one dim to work and then copy it everywhere. This is getting frustrating fast!

 

A solution that worked for about 5 minutes was to regen the drawing before dimensioning. So obviously this isn’t much of a solution at all.

 

Dimassoc is always set to 2, and therefore should create associative dims, but sadly, they are not.

 

I have noticed that most of our issues come from dimensioning AEC objects (walls, doors, windows). It's as if ACA doesn't understand that AEC objects are actually in Model Space and consequently gives Paper Space dimensions.

 

If anyone has ANY clue as to what the problem might be, please don’t be shy.

 

Cheers!

Pierre P.

ACA 2012
Windows 7
Intel Core i7-2600 CPU
3.4GHz - 8GB ram - 64 bit

Transpatial dimensions do not work with AEC objects properly.

*Expert Elite*
MarySeufert
Posts: 588
Registered: ‎04-19-2011
Message 2 of 6 (181 Views)

Re: Paper Space Dims Issue

03-26-2012 01:56 PM in reply to: CarrierSavard

Hmmm, shot in the dark, but under the Object Snap Settings is the box checked for "Allow general snap settings to act upon wall justification line"? ~ Mary


_______________________________________________________________________
Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it.
Software Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.
Active Contributor
CarrierSavard
Posts: 35
Registered: ‎05-29-2009
Message 3 of 6 (172 Views)

Re: Paper Space Dims Issue

03-27-2012 06:58 AM in reply to: MarySeufert

Thanks for the effort Mary,

Unfortunately, that option was already selected.

 

I'll keep trying and I'll keep you posted when I find something.

Pierre P.

ACA 2012
Windows 7
Intel Core i7-2600 CPU
3.4GHz - 8GB ram - 64 bit
*Expert Elite*
David_W._Koch
Posts: 2,729
Registered: ‎12-09-2003
Message 4 of 6 (158 Views)

Re: Paper Space Dims Issue

03-27-2012 07:43 PM in reply to: CarrierSavard

Transpatial dimensions do not work with AEC objects properly.

David Koch
Distinguished Mentor
ntellery
Posts: 710
Registered: ‎04-15-2008
Message 5 of 6 (153 Views)

Re: Paper Space Dims Issue

03-27-2012 11:04 PM in reply to: David_W._Koch

I've just done a project like that to see how it went and it was very frustrating as ever since ACA2009 updated the snaps and added 3Dsnaps, snapping to AEC objects has been hit and miss.  ACA12 just forgets what it's doing and snapping no longer works and this seems very occurent when dimensioning in paper space.  12 is better than 09 but they haven't yet worked it all out.

I am using std acad dimensions not aec ones.

www.ausaca.blogspot.com
Do you know all about the Roof Object? Learn it's secrets
http://www.youtube.com/playlist?list=PLD9BF5D8FF70CD3DF&feature=view_all
Active Contributor
CarrierSavard
Posts: 35
Registered: ‎05-29-2009
Message 6 of 6 (137 Views)

Re: Paper Space Dims Issue

03-28-2012 12:07 PM in reply to: David_W._Koch

Precisely!

It works, but poorly. Which just exasperates the problems with dims in paper space.

We've put that strategy aside for now.

 

Why offer options that only work 'sometimes' ?

Hopefully, this situation will be revised in future releases...

Pierre P.

ACA 2012
Windows 7
Intel Core i7-2600 CPU
3.4GHz - 8GB ram - 64 bit
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.