AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Active Member
7 Posts
1 Kudo
Registered: ‎04-21-2011
Post 1 of 10

Monochrome.ctb plotting

5300 Views, 9 Replies
04-21-2011 03:45 PM

I have read the following post:

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Architecture/Monochrome-ctb-plot-style-table-missing/td-p/2760...

 

I am still not able to print monochrome. I have typed in covertpstyles in the command line and it takes me to a window explaining about converting to ctb or stb. Then when I select OK I get "Drawing converted from Named plot style mode to Color Dependant mode", wnd nothing seems to change.

 

I am trying to plot to CutePDF Writer if that helps....

 

Any suggestions?

 

 

 

 

*Expert Elite*
24,312 Posts
1,605 Kudos
Registered: ‎11-06-2003
Post 2 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

04-22-2011 05:31 AM in reply to: mgmcad

Does your DWG file contain True-color assigned objects? 

You know, beyond colors 1-255?

Raster images? 3D assigned textures or colors?

Do you have the little box on the PLOT dialog box checked that notes PLOT WITH PLOT STYLES?

ACA version? Why CutePDF? So it works if you plot to other drivers?

 

Your post is light on details for remote assistance.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
7 Posts
1 Kudo
Registered: ‎04-21-2011
Post 3 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

04-22-2011 10:45 AM in reply to: pendean

Using AutoCAD Architecture 2012 (US Imperial)

Trying to print a basic 2d plan.

Yes - Plot with Plot Styles is checked (Tried it checked and unchecked)

Using CutePDF because that is what my admin loaded.

Drawing does NOT contain true color assigned objects (colors beyond 1- 255)

No Raster Images.

No 3D assigned textures or colors.

 

Within the Plot Style Table (pen assignments) window there are 2 options, None and New.

Plot Style Manager opens "MY Docs"

Plotter Manager opens "MY Docs"

 

I am able to print, but only with color.

*Expert Elite*
24,312 Posts
1,605 Kudos
Registered: ‎11-06-2003
Post 4 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

04-22-2011 11:11 AM in reply to: mgmcad

>>>...Within the Plot Style Table (pen assignments) window there are 2 options, None and New....<<<

Since neither of those are MONOCHROME.CTB, perhaps starting there would be the first fix: ask your admin for help too.

 

>>>...Using CutePDF because that is what my admin loaded....<<<

I suspect it's there for all your other apps: AutoCAD has a built-in PDF driver called DWG to PDF.PC3 you can use. Won't solve your issue, it's not related, but the built-in is a better option than the cutey app.

 

>>>...Plot Style Manager opens "MY Docs"

Plotter Manager opens "MY Docs"...<<<

Sounds like your admin is in total control: you two perhaps need to be talking directly.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
7 Posts
1 Kudo
Registered: ‎04-21-2011
Post 5 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

04-25-2011 08:41 AM in reply to: mgmcad

I figured it out.... This seemed to work. For some reason it wasn't recognizing the existing style and needed to be re-associated. Here are the steps I took....

 

Go to C:\ProgramData/Autodesk/ACA2012/enu/Plotters/Plot Styles

Select "Add-A-Plot Style Table Wizard"

Check "Use and existing plot style table"

Click "Browse"

Select "monochrome.ctb"

Click "Next"

Enter "monochrome"

Click "Finish"

 

Then in the Page Setup Manager I modified the Plot Style Table to "monochrome.ctb" selected "Apply" and closed out. I can now print in monochrome.

 

 

New Member
1 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-22-2012
Post 6 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

02-22-2012 12:44 PM in reply to: mgmcad

You saved my life. I have been having the same problem and couldn't figue out what the problem was. Thank you.

Member
3 Posts
1 Kudo
Registered: ‎03-09-2012
Post 7 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

03-09-2012 04:08 AM in reply to: mgmcad

It won't work with me!! Still having a problem. Also working with ACAD 2012!

Some collegues have the same problem with it. 

What else can we try?

Greetings

Jens

*Expert Elite*
24,312 Posts
1,605 Kudos
Registered: ‎11-06-2003
Post 8 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

03-09-2012 05:20 AM in reply to: jens.deketelaere.r6050

Could it be your file is set to STB and not CTB? a DWG file cannot be both at the same time.

COVERTPSTYLES handles switching a DWG file either way.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
2,773 Posts
299 Kudos
Registered: ‎12-09-2003
Post 9 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

03-09-2012 09:51 AM in reply to: pendean

CONVERTPSTYLES

David Koch
Member
3 Posts
1 Kudo
Registered: ‎03-09-2012
Post 10 of 10

Re: Monochrome.ctb plotting

03-12-2012 02:02 PM in reply to: mgmcad

No more problems now.

Just picked some 'wrong' colours... (not 1-255)

But thanks for all comments!

 

Greetings Jens

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!