AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Contributor
HokieBull
Posts: 11
Registered: ‎11-10-2009
Message 1 of 6 (190 Views)

Automatic removal of "Drawing 1"

190 Views, 5 Replies
11-24-2009 05:52 AM
In previous versions of AutoCAD, the default drawing, "Drawing 1", disappears once another file is opened. However, this currently is not happening with our recent upgrade to 2008. I hope there is a system variable that can be toggled to change this. Is there, and if so, what is it?
*Dean Saadallah
Message 2 of 6 (190 Views)

Re: Automatic removal of "Drawing 1"

11-24-2009 06:16 AM in reply to: HokieBull
That is usually a symptom that a startup routine you have edited the
drawing1 file: finding that is the fix.

By chance is your startup set to change/auto-load some default variables
settings?

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
Contributor
HokieBull
Posts: 11
Registered: ‎11-10-2009
Message 3 of 6 (190 Views)

Re: Automatic removal of "Drawing 1"

11-24-2009 06:36 AM in reply to: HokieBull
Yes, I have a LISP file that allows me to reset a number of variables to my own defaults. I also have a ARX file that allows the other open CAD files to appear as tabs so I don't have to use the Window pull-down.
If this issue can be resolved through a system variable, I'll be able to add that to my list - see below

(DEFUN C:ZZZ () (COMMAND

"APBOX" "0"
"APERTURE" "10"
"BLIPMODE" "0"
"COLOR" "BYLAYER"
"COPYMODE" "0"
"CURSORSIZE" "100"
"DONUTID" "0"
"EDGEMODE" "1"
"ELEVATION" "0"
"EXPERT" "1"
"FILEDIA" "1"
"FILLETRAD" "0"
"-LAYER" "S" "0" ""
"LAYERMODIFY" "0"
"LAYEREVAL" "0"
"-LINETYPE" "S" "BYLAYER" ""
"MBUTTONPAN" "1"
"PICKBOX" "5"
"SHORTCUTMENU" "0"
"SKPOLY" "1"
"SKETCHINC" "0"
"UCSFOLLOW" "1"
"VISRETAIN" "1"
))

(DEFUN C:QQ () (COMMAND
"PURGE" "A" "*" "N"
"AUDIT" "Y"
))
*Dean Saadallah
Message 4 of 6 (190 Views)

Re: Automatic removal of "Drawing 1"

11-24-2009 07:04 AM in reply to: HokieBull
There is no variable to do what you seek: start AutoCAD/ACA with a drawing
might be the way to go.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
Contributor
HokieBull
Posts: 11
Registered: ‎11-10-2009
Message 5 of 6 (190 Views)

Re: Automatic removal of "Drawing 1"

11-24-2009 07:44 AM in reply to: HokieBull
Well, not the answer I was hoping for, but at least we won't waste any time searching for a solution.
- Thanks
*Dean Saadallah
Message 6 of 6 (190 Views)

Re: Automatic removal of "Drawing 1"

11-24-2009 07:50 AM in reply to: HokieBull
Check back later, I'm not the only voice around here, there may be other
tips.

I also recall seeing details in the plain AutoCAD areas (2009 or 2008) on
how to start AutoCAD with no template, if you want to search there you might
find something that works for you.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!