AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Member
A_Romtec
Posts: 5
Registered: ‎06-21-2011
Message 1 of 6 (333 Views)

Anyone know when 2012 SP is coming out?

333 Views, 5 Replies
09-02-2011 09:30 AM

like the heading says, anyone heard when the service pack for 2012 is coming out? soon i hope... we have x64 and this is beyond rediculous... been using 11 its so bad...

Distinguished Mentor
ntellery
Posts: 697
Registered: ‎04-15-2008
Message 2 of 6 (316 Views)

Re: Anyone know when 2012 SP is coming out?

09-05-2011 06:57 PM in reply to: A_Romtec

Yes it's well due.  I  am just moving to 12 slowly and whilst I haven't had too many terrible crashes there are issues that should have been resolved already.

 

www.ausaca.blogspot.com
Do you know all about the Roof Object? Learn it's secrets
http://www.youtube.com/playlist?list=PLD9BF5D8FF70CD3DF&feature=view_all
Contributor hjs
Contributor
hjs
Posts: 20
Registered: ‎05-29-2008
Message 3 of 6 (308 Views)

Re: Anyone know when 2012 SP is coming out?

09-06-2011 04:09 AM in reply to: ntellery

Hi,

 

I am also wondering about this.

We are planning an upgrade and have to make a decision, 2011 or 2012 (with 1st SP). But from our experience 2011 is really slow.

I was wondering what the performance of 2012 is like?
Better than 2011?

 

Read below if you want to know why I am asking.

 

The reason I am asking is because we have moved 1 hospital project to ACA 2011 64b and the performance is not good. We were forced to move because of the design team and this was done ¾ of the way through the project. So the drawings were not started in 2011 but in 2009.

Our team has 8 users, 6 0n Win7 64b and 2 of which have 32b ACA 2011 and Win7. We use PN for the project. We have loads of other projects on PN but on ACA 2009 and its not that slow. Even this project was not that slow in ACA 2009.

All of them are complaining they are waiting minutes for drawings to open and close and other tasks tha involves the network it seems. Some users say they lose at least an hour a day if not more.

We only use spaces, walls, doors and windows on plan to schedule. I know it’s in 3D but we don’t model the whole thing in 3D.
We use basic wall build ups. Mostly just 2 lines, we don’t show detail in the walls just some hatch in some of them.
The doors and windows property sets contain the information for the schedules. But they use a location mark and formula to get the door and window number.

We use xrefs extensively.
There are 876 dwg’s in the PN with average size of 1.9MB. 410 dwg’s are Sheets.

I have done all the settings Autodesk has suggested in a support case. No real improvement. Their final comment was upgrade to 2012. Purged, recovered and left it a few months in the hope that it would improve as all drawings were eventually opened and saved in 2011.

 

Like I said, all of this information was in 2009 and it was twice as fast in 2009. Not quick, but acceptable, what you would expect from a big project.

 

Our Average Hardware:

Processor:    Intel(R) Xeon(R) CPU           E5420  @ 2.50GHz, 2493 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
Installed Physical Memory (RAM):      4.00 GB
Network:        Win server 2003    Speed: 100MB used with CAT 6 cables.
Display Adapter Description:   NVIDIA Quadro FX 3700

 

Because of all this I am reluctant to move 34 other seats to 2011 or 2012.
 I have asked our reseller for his opinion but he gave me the usual answer. There are no problems with 2012 from
any of their other customers. Said the same about 2011.

I don’t know if is something we are doing wrong. Hardware or software or because the drawings is started in 2009. And Autodesk cant give me an answer other than upgrade and the y are not paying for produtivity lost bacause of their software.

34 for x 2 hours a day waiting for ACA = 0 productivity.

 

Thanks for you input.

 

Member
A_Romtec
Posts: 5
Registered: ‎06-21-2011
Message 4 of 6 (292 Views)

Re: Anyone know when 2012 SP is coming out?

09-06-2011 09:17 AM in reply to: hjs

HJS; well if your using win7 64bit DO NOT switch to 2012, if you think you have issues with 2011 and it runs at a snails pace, with 2012 the snail died... ok i know thats an over exageration but you all get the point, its rediculously slow... our company actually swtiched back to 2011 because its so bad...

 

which is why were wanting to know when the service pack is coming out, were hoping they fixed the issues...



 

 

*Expert Elite*
MarySeufert
Posts: 581
Registered: ‎04-19-2011
Message 5 of 6 (267 Views)

Re: Anyone know when 2012 SP is coming out?

09-07-2011 02:23 PM in reply to: A_Romtec

ACAD 2012 SP1 is in BETA testing for verticals products, Vanilla ACAD and LT SP1 are available for download.

 

I jumped from 2009 to 2012, and the product is very responsive. I have read many a complaint that nearly all AutoCAD 2012 products are slow if you have installed Windows7 SP1, and so I have purposefully not installed it. My partner is a Windows Guru, and he told me that MS altered the way the OS accesses memory in its SP. I also have VM Ware, which was also affected in a negative way by W7 SP1, so we were already holding off installing it, when I started to see people complaining about slow 2012 AutoCAD. Common thread was that W7 SP1 was installed. I'm also on a Linux NAS network not a Windows Server, which might help out my situation.



HJS, I would suggest getting more RAM, 4GB is a minimum recommendation to run Windows 7 64 and ACA 2012 - I would double (or triple if you can) that amount.

 

~ Mary


_______________________________________________________________________
Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it.
Software Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.
Member
efinley
Posts: 3
Registered: ‎06-16-2005
Message 6 of 6 (227 Views)

Re: Anyone know when 2012 SP is coming out?

09-12-2011 10:06 AM in reply to: hjs

I was having the same trouble and the support tech at Pacificad gave me two things that really helped, it's still a pain with mutiple xref files but much better.  Try reconciling all layers, and the best help was puging scales using the scalelist command We delete all unused scales using it. type scalelist at the command prompt

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.