AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Member
beeko211
Posts: 5
Registered: ‎03-10-2012
Message 1 of 4 (289 Views)

All Tool palettes-Desgin are not active !!

289 Views, 3 Replies
03-10-2012 01:50 PM

hi , i downloaded the student educational suite , and when i opened it its give me an error   "The drawing file being opened was not created by a productfrom an

Autodesk Education Suite.If you save this drawing, it will always be

plotted with the following plot stamp.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

It is recommended the you save this drawing with a different name. "

 

 

then when i clecked continue  i just can draw some lines put cant to use " Tool palettes-Desgin  "   { walls - doors ,,ect  }  and gives me on the commend   (Style not found in location drawing. Using Standard style.  OR  canceled  )

 

plzzzzzzzzzzz   help !!! 

Valued Mentor
KathyMoffa
Posts: 438
Registered: ‎10-11-2008
Message 2 of 4 (275 Views)

Re: All Tool palettes-Desgin are not active !!

03-11-2012 04:50 AM in reply to: beeko211

The Educational message is not an error, but is by design, and is a minor annoyance that will appear everytime you open a drawing.   Your printouts will also contain a message on all four corners that the drawing was produced by an educational product.   It's called the educational plot stamp and is the only difference between the free educational version and the very expensive ($5,000 or so) professional one.

 

For the second problem, you either downloaded AutoCAD only, or most likely, you downloaded AutoCAD Architecture, but the default profile of the downloaded product is AutoCAD.   To change the profile to AutoCAD Architecture, you need to open Options.  You can find Options by right-clicking in the command line and it's also under the big red A.  In Options, select the Profiles tab.   If you have AutoCAD Architecture, you should see it in the list.  Select it and make it current.   

Member
beeko211
Posts: 5
Registered: ‎03-10-2012
Message 3 of 4 (270 Views)

Re: All Tool palettes-Desgin are not active !!

03-11-2012 06:50 AM in reply to: KathyMoffa

thnx for replying  put  i choosed the CAD arhc. --->  loading  all ok 

 

put the same problem  when clicking on wall or doors   ( ** Canceled - Educational Plot Stamp in source drawing. **
WallAdd  )  like in the pic,    :smileysad:

 

 

 

 

thnx  

Valued Mentor
KathyMoffa
Posts: 438
Registered: ‎10-11-2008
Message 4 of 4 (259 Views)

Re: All Tool palettes-Desgin are not active !!

03-11-2012 07:44 AM in reply to: beeko211

Ok. Something's wrong with your installation.    Try posting the question in the Installation forum.    Be sure to include your print screens like you did here.  It's at the top of the Discussion forums, or you can click this link: http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/bd-p/24

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.