AutoCAD Architecture General Discussion

AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Contributor
15 Posts
1 Kudo
Registered: ‎10-26-2011
Post 1 of 4

2013 hatch patterns

17678 Views, 3 Replies
04-06-2012 02:00 PM

Ok, just got 2013 Architecture. How do I import hatch patterns into it.

I have several stone pattens I use from StoneCAD and can't figure out how to get them into 2013.

 

or

 

 Does anyone have a better source for stone hatch patterns and how to install them into 13?

 

thankx!

*Expert Elite*
2,765 Posts
298 Kudos
Registered: ‎12-09-2003
Post 2 of 4

Re: 2013 hatch patterns

04-07-2012 05:22 AM in reply to: marc

Are the hatch patterns you have in a folder that is in the AutoCAD search path?  To check, open the Options dialog and go to the Files tab.  Is the folder listed under the Working Support File Search Path node (second node from top)?  If not, go to the Support File Search Path node (top node) and add that folder (or moved the hatch patterns to a folder that is listed).

David Koch
Contributor
15 Posts
1 Kudo
Registered: ‎10-26-2011
Post 3 of 4

Re: 2013 hatch patterns

04-09-2012 08:50 AM in reply to: David_W._Koch

They were under a "hidden" folder in support. An "enu" folder that didn't show up until I did a file search for "*.pat".

and then that folder could only be opened by right clicking the search findings and opening it that way.

 

 anyway, I think I got them transferred,

 

thanks!

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎10-12-2013
Post 4 of 4

Re: 2013 hatch patterns

10-12-2013 07:59 AM in reply to: marc

Greetings,

 

I have moved my custom hatch patterns I received from another source, and put them into a folder named:

 

C:\Hatches

 

I have included this path into Tools...Options...Support File Search Path.

 

Back on the Hatch Creation toolbar, the hatches show up in the list of Patterns, however, they are not fully there.  The name is there, yet there is only a single diagonal line across the box, and when I click on it, it instantly defaults to ANSI31.

 

I have used these hatches before and they have worked wonderfully.  For some reason my AutoCAD install took them out, and now I am trying to put them back in.

 

Please help!

 

Chris 

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!