AutoCAD 2013/2014/2015

AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
Pochuck
Posts: 4
Registered: ‎09-07-2012
Message 1 of 7 (1,548 Views)

Unable to directly copy/paste into Word/Office

1548 Views, 6 Replies
09-07-2012 09:11 AM

I recently upgraded from Autocad 2012 Mechanical.  Previously, I was able to simply select objects in AC, ctrl-c them, then paste them into Word.  I am now using 2013 Product Design Suite, with the Vault addin for word.  I am now unable to do this.  What I notice is that when I switch to my Word window and paste, there's some unknown process occurring in Autocad.  Furthermore, what should be an image box with my drawing in Word is a blank box.  

 

Has anyone else experienced this problem with upgrading to 2013?  I'm hoping there's a solution that's just as easy as it was with 2012.  I do this several dozen times an hour, so it's not very time-efficient to export files to .bmp, .png, etc and then load them into word; I'd like to do this with a simple copy/paste.

 

AutoCAD:  2013 Product Design Suite, using 2013 Mechanical.

Word:  2007, Service Pack 2.

Member
Pochuck
Posts: 4
Registered: ‎09-07-2012
Message 2 of 7 (1,539 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

09-07-2012 09:48 AM in reply to: Pochuck

Some additional information, I've noticed a warning when I do this: "SketchBook Designer data can only be saved in DWG file format and will be omitted from other file types".  I suspect this may be the culprit. 

 

As far as the extra process in Autocad, it looks like it's actually trying to imbed the file into word, not just the image.  I have to edit the image, which swaps me back to Autocad so I can do a zoom extents, save, THEN it appears in word.  However, not all layers appear even though the layer manager shows them as being plotted.  It also looks like it hates blocks, they're not showing up either.

 

This problem has stumped even my reseller.  They've been unable to find a solution so far.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,698
Registered: ‎11-06-2003
Message 3 of 7 (1,507 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

09-10-2012 06:02 AM in reply to: Pochuck

With no Sketchbook Designer installed here (and plain AutoCAD where you are posting, not MECH), we have no issues doing what you seek. But we also use MSOffice 2010.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
Pochuck
Posts: 4
Registered: ‎09-07-2012
Message 4 of 7 (1,490 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

09-10-2012 04:12 PM in reply to: Pochuck

In that case, is there any way to disable Designer without simply deleting it?  I may need it again in the future, and I have zero luck finding instructions on doing so.

*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,793
Registered: ‎07-09-2003
Message 5 of 7 (1,468 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

09-11-2012 05:50 PM in reply to: Pochuck
Instead of copy paste, does the Windows 7 snip tool help?
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
New Member
dredstimpson
Posts: 1
Registered: ‎12-06-2013
Message 6 of 7 (502 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

12-06-2013 04:55 AM in reply to: mathewk
I've tried the snip tool, but then the ACAD in Word in not embedded as an ACAD drawing
*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,698
Registered: ‎11-06-2003
Message 7 of 7 (497 Views)

Re: Unable to directly copy/paste into Word/Office

12-06-2013 05:14 AM in reply to: Pochuck
Embedding doesn't work if you take a status snapshot of your screen.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.