AutoCAD 2013/2014/2015

AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 1 of 7 (346 Views)

Problem creating layouts from 3D model.

346 Views, 6 Replies
07-10-2012 12:35 AM

Hi, I created a 3d model, and is now trying to put the views on a layout. There seems to be something that causes the view to overlap itself. I have attached a screeshot of the model & layout respectively. On the layout the colour members are the ones not supposed to be there. I have printed the layout, and the result is the same as the screenshot.

Any help would be appreciated.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,573
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 7 (336 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 04:33 AM in reply to: benniebadenhorst

Attach the file here that exhibits this behavior.

Is everything in modelspace solids?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 3 of 7 (328 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 04:48 AM in reply to: JDMather

Everything in the model space is 3D solids. I cant seem to upload the file as it is 3 506 KB.

Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 4 of 7 (318 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 07:08 AM in reply to: benniebadenhorst

Cleaned the drawing a bit, so here it is.

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,633
Registered: ‎08-15-2008
Message 5 of 7 (308 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 07:29 AM in reply to: benniebadenhorst

First go into the MS and do a Zoom Extents to make sure you don't have extra steel floating around.

 

Then go into a new layout, thaw all layers, create a new viewport.  Does it still happen.  I suspect you have multiple viewports and with the layers turned off or frozen it isn't obvious.

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 6 of 7 (290 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 09:53 AM in reply to: GrantsPirate

I'm using the base view & projected views function. It keeps showing a ghost image of the model.

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,633
Registered: ‎08-15-2008
Message 7 of 7 (270 Views)

Re: Problem creating layouts from 3D model.

07-10-2012 12:26 PM in reply to: benniebadenhorst

That is a strange one, I have used the baseview previously and have not had that problem.

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.