AutoCAD 2013/2014/2015

AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
jtanner231
Posts: 5
Registered: ‎11-27-2012
Message 1 of 3 (2,583 Views)

Plotting to PDF with Transparency

2583 Views, 2 Replies
12-12-2012 10:12 AM

I have multiple drawings I've been working on that have tif files laid in the background that I have been making my drawings over the top of. In order to make the linework easier to see, both on screen and on plot, I applied a 65% transparency to the layer containing the tif. Everything worked fine, and printing worked great, but when I tried to plot them to pdf, the transparency failed to plot properly. I tried PrimoPDF and the transparency worked, but the paper sizes didn't include Arch D and the plot didn't look as crisp as the one produced by AutoCAD. In the end, I ended up pay $5 per print to have the DWG files processed, because I needed the transparency to plot properly. I would like to figure out what the problem was so that next time I need to send out for prints, I can save my company the costs of an extra $5 per print. Anybody know how I can fix it? 

*Expert Elite*
edwin.prakoso
Posts: 241
Registered: ‎04-03-2012
Message 2 of 3 (2,546 Views)

Re: Plotting to PDF with Transparency

01-06-2013 10:33 PM in reply to: jtanner231

Hi,

 

I hope you have found the solution for this problem. If you haven't, have you checked plot transparency in plot dialog box? I tried to plot with transparency to PDF using DWG to PDF plotter driver, it works.

 

plot_transparency.png

Kind regards,
Edwin Prakoso | www.cad-notes.com | @CADnotes

If this post solve your issue, please mark this post as solution. It will help others who have the same issue to find solution.
*Expert Elite*
JGerth
Posts: 2,210
Registered: ‎12-05-2005
Message 3 of 3 (2,528 Views)

Re: Plotting to PDF with Transparency

01-07-2013 07:41 AM in reply to: jtanner231

As an alternative to transparency, you can use Fade.  Select the image, then Right click and from the pull down select Adjust.  That dialog will display sliders for Brightness, Contrast, and Fade.  Try upping the Fade value from 0 (the default) to 50. 

 

Or type ImageAdjust, and pick one or more of the TIFF images to get there as well

 

It should plot a lot faster too.....  Although unlike Transparency, Fading will still cover drawing entities below the image, so you'll need to pay attention to draworder more.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!