AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Active Contributor
32 Posts
0 Kudos
Registered: ‎10-17-2012
Post 1 of 8

line thickness

6835 Views, 7 Replies
05-13-2013 09:00 AM

How is it possible to view the line thickness that you have set at the drawing surface? before you polot. I mean drawing and working  with the actual line thickness that you set for the layer? and i do not mean using pline

 

thank you

*Expert Elite*
28,589 Posts
2,120 Kudos
Registered: ‎04-20-2006
Post 2 of 8

Re: line thickness

05-13-2013 09:08 AM in reply to: zzzz0r

Try Plot>Preview.

Is that what you are after?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
*Expert Elite*
2,268 Posts
312 Kudos
Registered: ‎12-05-2005
Post 3 of 8

Re: line thickness

05-13-2013 11:50 AM in reply to: zzzz0r

The Show/Hide Lineweight toggle below?

lweight.JPG

*Expert Elite*
3,713 Posts
473 Kudos
Registered: ‎11-13-2006
Post 4 of 8

Re: line thickness

05-14-2013 04:06 AM in reply to: zzzz0r

I'm guessing you mean lineweight, not thickness. Thickness is the "height" of an object in the Z axis.

Lineweight is the perceived "width" of an object, visible only when the lineweight toggle is turned on.

Then again, you can apply lineweights at plot time only using a plot style table in your pagesetup, and not use the AutoCAD lineweight feature at all.

 

Here are two lines, one with a thicker lineweight applied and the other set at 0.0

The LWT toggle is on.

lweight.png

*Expert Elite*
880 Posts
127 Kudos
Registered: ‎03-15-2008
Post 5 of 8

Re: line thickness

05-14-2013 04:17 AM in reply to: zzzz0r

In addition to what the others have mentioned, if you also want to see lineweights in your plots you will want to check the Scale Lineweights box in the basic (left) portion of the Plot dialog, and the Plot Object Lineweights in the expanded (right) portion of the same dialog.

 

All of the suggestions given so far should help you both in your model and in plots.

 

Dave.

------------------------------------------------------
Dave Hein, P.E.
Valued Contributor
86 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-19-2011
Post 6 of 8

Re: line thickness

08-13-2014 04:11 AM in reply to: JGerth

Hi,

 

where is the lineweight toggle in AutoCAD 2015?

 

Regards!

*Expert Elite*
2,766 Posts
461 Kudos
Registered: ‎09-15-2010
Post 7 of 8

Re: line thickness

08-13-2014 04:48 AM in reply to: mark.martin.se

Click on the customization icon on lower right to enable the Lineweight toggle.

 

2015 tray settings.PNG

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Valued Contributor
86 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-19-2011
Post 8 of 8

Re: line thickness

08-13-2014 05:26 AM in reply to: Jay_B

OK,...thank you!

 

Best regards!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post