AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
jnorton117
Posts: 5
Registered: ‎10-26-2012
Message 1 of 3 (1,663 Views)

Image WONT go Transparent!!

1663 Views, 2 Replies
10-26-2012 10:11 AM

Ok, i know i have gotten images transparent before with autocad, maybe it was 2012, but i finally conviced my boss to get me a copy of 2013 with raster design (we used 2007) and it will let me fade images but not let me go transparent. Please tell me how to fix this or get it to work, because this was one of the main features and reasons i gave him for upgrading.

*Expert Elite*
dbroad
Posts: 1,625
Registered: ‎08-16-2007
Message 2 of 3 (1,662 Views)

Re: Image WONT go Transparent!!

10-26-2012 10:17 AM in reply to: jnorton117

We've had the same problems with our Raster Design package.  I look forward to someone answering this.

Member
mfranin
Posts: 5
Registered: ‎03-28-2010
Message 3 of 3 (1,597 Views)

Re: Image WONT go Transparent!!

11-23-2012 04:29 AM in reply to: jnorton117

When using fade effect for images, background transparency color is ignored. You can do the same if you set both background transparency color as usual (select image and set background color in properties palate) and transparency for layer with raster images.  Don't forget to check "plot transparency" in plot dialog.

 

Marinko

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!