AutoCAD 2013/2014/2015

AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Distinguished Contributor
205 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 1 of 6
Accepted Solution

How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

284 Views, 5 Replies
01-27-2013 11:59 PM

hi,

In 3D drawing, how can I bring (or paste) a logo (JPEG format) on equipment .  For instance logo of a company on a machine. How to do that in AutoCAD not Inventor.

 

Thanks

Hi,

 

You can use command _IMAGE (looks similar to _XREF) and place the image within your drawing.

You can use the _RENDER-functionality, in that case create a meterial using that logo-image as texture map (maybe as bump map too) and assign that material to the logo-plate in your 3D-geometry.

 

- alfred -

Hi Jaf,

Have you tried creating a new material as suggested?

http://exchange.autodesk.com/autocad/enu/online-help/browse#WS1a9193826455f5ff-316fd70e123dece8002-542a.htm

 

Cheers,

Luciane

 

Luciane Conceição
Product Support Specialist
Autodesk, Inc.

*Expert Elite*
9,836 Posts
1,219 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 2 of 6

Re: How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

01-28-2013 12:52 AM in reply to: jz4all

Hi,

 

You can use command _IMAGE (looks similar to _XREF) and place the image within your drawing.

You can use the _RENDER-functionality, in that case create a meterial using that logo-image as texture map (maybe as bump map too) and assign that material to the logo-plate in your 3D-geometry.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Distinguished Contributor
205 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 3 of 6

Re: How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

01-29-2013 04:54 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Hi

 

Thank you for your response.
I tried but it doesn't work. the image stays separate from the equipment.In Inventor it is easyer (or because I don't know how to do it in AutoCAD) and the logo image becomes part of the equipment, even it follows the topography or profile of the equipment.
I'll be greatful if you know in steps how to do it in AutoCAD.

 

Jaf

*Expert Elite*
9,836 Posts
1,219 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 4 of 6

Re: How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

01-29-2013 07:29 AM in reply to: jz4all

Hi,

 

>> the image stays separate from the equipment

Do you mean that if you move your model then your image should move too?
It does ... if you use the way with material and mapping

it does not if you use the way with command _IMAGE, then you have to move the image if you move the model (or you create a block that contains model and image).

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Product Support
583 Posts
30 Kudos
Registered: ‎11-07-2007
Post 5 of 6

Re: How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

01-30-2013 06:34 AM in reply to: jz4all

Hi Jaf,

Have you tried creating a new material as suggested?

http://exchange.autodesk.com/autocad/enu/online-help/browse#WS1a9193826455f5ff-316fd70e123dece8002-5...

 

Cheers,

Luciane

 

Luciane Conceição
Product Support Specialist
Autodesk, Inc.

Distinguished Contributor
205 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 6 of 6

Re: How to bring jpeg logo on machine in 3D AutoCAD?

01-31-2013 04:52 AM in reply to: jz4all

Thanks a lot.

 

Jaf

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!