AutoCAD 2013/2014/2015

AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Distinguished Contributor
jamied2000
Posts: 157
Registered: ‎03-24-2008
Message 1 of 10 (1,331 Views)
Accepted Solution

Annotative Dimensions in viewport.

1331 Views, 9 Replies
03-25-2013 01:02 PM

Why will some of my annotative dimensions show up in a viewport but some will not?

When in Paperspace there is a little button at the bottom right corner of the workspace which lets you toggle between showing annotative objects for all scales or showing only the current VP scale annotative objects.  Toggle them back and forth and see if your dimensions appear then disappear. 

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,662
Registered: ‎09-15-2010
Message 2 of 10 (1,326 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-25-2013 01:31 PM in reply to: jamied2000

Is ANNOALLVISIBLE set to 1?

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Distinguished Mentor
steve216586
Posts: 989
Registered: ‎07-10-2007
Message 3 of 10 (1,323 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-25-2013 01:38 PM in reply to: jamied2000

When in Paperspace there is a little button at the bottom right corner of the workspace which lets you toggle between showing annotative objects for all scales or showing only the current VP scale annotative objects.  Toggle them back and forth and see if your dimensions appear then disappear. 

Distinguished Contributor
jamied2000
Posts: 157
Registered: ‎03-24-2008
Message 4 of 10 (1,311 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-25-2013 02:36 PM in reply to: steve216586

Yes it was that button was turned off.

 

Thanks Steve

Active Member
exue
Posts: 9
Registered: ‎04-29-2009
Message 5 of 10 (1,296 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-25-2013 06:10 PM in reply to: jamied2000

I have a question about Annotative Dimensions and Scale,

does anyone know how my ram it takes up.. I seem to have a problem with the scaling like when you have a lot of scaleing in one drawing and you click on one it seem to take a long time to be selected and then you have quit a lot of diffrent scales of the item... some time it even crashes autocad...

 

I know that std dimensions have quite a lot of dxf codes in them... does  Annotative Dimensions and object ave more?

 

please help

 

thanks for your time

 

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,662
Registered: ‎09-15-2010
Message 6 of 10 (1,293 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-25-2013 07:22 PM in reply to: exue

"does anyone know how my ram it takes up."

 

What are the specs of your computer?

What is the size of the dwg?

Working over a network?

 

Hard to know what may be causing this slowness issue without some additional information.

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Active Member
exue
Posts: 9
Registered: ‎04-29-2009
Message 7 of 10 (1,272 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-26-2013 06:30 PM in reply to: Jay_B

Thanks For jay...

 

the drawing are over a network, they range in size form 1Mb to 2 Mb and were working of laptops with 8Gb ram..

 

at the moment we are looking at creating every block in to Annotative blocks. so I am looking into what if we do this how will the affect the productivaty of the work... a few year ago we went to completely x-refing all drawing and it ended up with some drawing taking over an hour to open and a lot of the time autocad crashed due to taking up to much memeory...

 

thanks for your reply

 

 

*Expert Elite*
Bob_Zurunkle
Posts: 1,053
Registered: ‎03-24-2011
Message 8 of 10 (1,249 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

03-28-2013 09:15 AM in reply to: exue

Just make sure SAVEFIDELITY is turned off...

If by some odd chance my nattering was useful -- that's great, glad to help. But if it actually solved your issue, then please mark my solution as accepted :smileyhappy:
Valued Contributor
TheRuinner13
Posts: 64
Registered: ‎03-14-2005
Message 9 of 10 (764 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

06-06-2014 09:46 AM in reply to: Jay_B

Jay_B wrote:

Is ANNOALLVISIBLE set to 1?


Struggled with this for quite a bit here this morning. That worked. Does that equate to one of the buttons in the lower right corner?

 

Thank you for the help in any event.

 

 

Windows 7 Pro SP1, HP Z400 w/Dual ZR24w Monitors, 12G Ram, AutoCAD MEP 2012
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,662
Registered: ‎09-15-2010
Message 10 of 10 (744 Views)

Re: Annotative Dimensions in viewport.

06-10-2014 11:12 AM in reply to: TheRuinner13

Yes the ANNOALLVISIBLE system variable is also same as this button on the lower right corner of screen.

 

annoallvisible.PNG

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!