AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Member
david.whalley
Posts: 7
Registered: ‎02-25-2008
Message 1 of 5 (5,614 Views)

Xref layer linetypes and colours not updating

5614 Views, 4 Replies
01-07-2010 06:43 AM
When I change the linetypes and colours of a layer in a child drawing and then reload it in a parent drawing the changes are not reflected in the parent drawing.

VISRETAIN is set to 1 in the parent drawing as there are layers in the child drawing that need to be frozen off in the parent drawing.

Is there a command or variable that will allow the changed linetypes and colours to propagate to the parent drawing without loosing the layers frozen/thaw status, which results from setting VISRETAIN to 0.

thanks for any help.
Valued Contributor
steve-NEO
Posts: 79
Registered: ‎04-29-2009
Message 2 of 5 (5,612 Views)

Re: Xref layer linetypes and colours not updating

01-07-2010 07:11 AM in reply to: david.whalley
Not sure if this helps but......

When ever the issue of colors/linetype/and LTscale, I've gone over the child drawing and verified it is what I want it to be (picking out what is wrong and verifing), this is time consuming and tedious but I've found that it works sometimes, the other thing I do to the parent drawing is purge out the old with -purge and regen.

Have a wonderful day,

Steve
*fieldguy
Message 3 of 5 (5,612 Views)

Re: Xref layer linetypes and colours not updating

01-07-2010 07:35 AM in reply to: david.whalley
I noticed this yesterday. It is a PITA. The only answer I have is detach
and re-attach.
Valued Mentor
Randy_Culp
Posts: 1,257
Registered: ‎08-17-2007
Message 4 of 5 (5,612 Views)

Re: Xref layer linetypes and colours not updating

01-07-2010 02:01 PM in reply to: david.whalley
That's the way VISRETAIN is designed to work; layer settings are retained in the target drawing regardless of settings in the source file. Setting VISRETAIN to 0 means the source drawing layer settings will mimic the settings in the source file.

To reset to source file settings, UNLOAD the xref, set visretain to 0 (off) RELOAD the xref (layer settings will revert to source file) then reset VISRETAIN.
*fieldguy
Message 5 of 5 (5,611 Views)

Re: Xref layer linetypes and colours not updating

01-07-2010 02:04 PM in reply to: david.whalley
Doh! Thanks.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.