AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
New Member
natec16
Posts: 1
Registered: ‎10-10-2012
Message 1 of 3 (517 Views)

When trying to get ribbon to load, error.............

517 Views, 2 Replies
10-10-2012 06:33 AM

I work at a place where we use autocad, everywhere... And I'm in IT and i've been struggling with this for a day now. I got 2009/2011 to work, but when i try to get 2010 to work, it just doesnt want to cooperate. Now when i used to start it up a proxy graphics thing would pop up, and i figured out how to turn that off, but then no ribbon loads. 

 

So i go to the command line and type in ribbon, and i get an error: 

 

"Unhandled exception has occurred in a component, in your application. if you continue, the app will ignore this error and attempt to continue. 

 

Object reference not set to an instance of an object" 

 

and here are the details

 

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at Autodesk.AutoCAD.Ribbon.RibbonPaletteSet.LoadRibbon()
at Autodesk.AutoCAD.Ribbon.RibbonPaletteSet.Initialize()
at Autodesk.AutoCAD.Ribbon.RibbonServices.CreateRibbonPaletteSet()
at Autodesk.AutoCAD.Ribbon.Commands.Ribbon()
at Autodesk.AutoCAD.Runtime.CommandClass.InvokeWorker(MethodInfo mi, Object commandObject, Boolean bLispFunction)
at Autodesk.AutoCAD.Runtime.CommandClass.InvokeWorkerWithExceptionFilter(MethodInfo mi, Object commandObject, Boolean bLispFunction)
at Autodesk.AutoCAD.Runtime.CommandClass.Invoke(MethodInfo mi, Boolean bLispFunction)
at Autodesk.AutoCAD.Runtime.CommandClass.CommandThunk.Invoke()


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5448 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
acdbmgd
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AcdbMgd.DLL
----------------------------------------
msvcm90
Assembly Version: 9.0.30729.6161
Win32 Version: 9.00.30729.6161
CodeBase: file:///C:/Windows/WinSxS/x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.6161_none_50934f2ebcb7eb57/msvcm90.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5453 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
PresentationFramework
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.5011 built by: Win7SP1
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/PresentationFramework/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationFramework.dll
----------------------------------------
WindowsBase
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.5011 built by: Win7SP1
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/WindowsBase/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/WindowsBase.dll
----------------------------------------
PresentationCore
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.5011 built by: Win7SP1
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/PresentationCore/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationCore.dll
----------------------------------------
AdWindowsInterop
Assembly Version: 0.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AdWindowsInterop.DLL
----------------------------------------
AdWindows
Assembly Version: 2.1.0.0
Win32 Version: 2.1.123.309
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AdWindows.DLL
----------------------------------------
acmgd
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/acmgd.DLL
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
AcWindows
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AcWindows.DLL
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 3.5.0.0
Win32 Version: 3.5.30729.5420 built by: Win7SP1
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Core/3.5.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
AcWindows.resources
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.55.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/en-US/AcWindows.resources.DLL
----------------------------------------
AcCui
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AcCui.DLL
----------------------------------------
AeccUiWindows
Assembly Version: 7.0.3025.0
Win32 Version: 7.0.3025.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AeccUiWindows.DLL
----------------------------------------
AeccUiWindows.resources
Assembly Version: 7.0.1289.0
Win32 Version: 7.0.1289.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/en-US/AeccUiWindows.resources.DLL
----------------------------------------
PresentationFramework.Aero
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.4902 built by: NetFXw7
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/PresentationFramework.Aero/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationFramework.Aero.dll
----------------------------------------
AcLayer
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AcLayer.DLL
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5446 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
AcLayer.resources
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.55.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/en-US/AcLayer.resources.DLL
----------------------------------------
System.Web.Services
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Web.Services/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Web.Services.dll
----------------------------------------
ManagedMC3
Assembly Version: 2.20.0.0
Win32 Version: 3.14.1
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/ManagedMC3.DLL
----------------------------------------
WindowsFormsIntegration
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.4902 built by: NetFXw7
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/WindowsFormsIntegration/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/WindowsFormsIntegration.dll
----------------------------------------
wpgjhhpx
Assembly Version: 2.1.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5453 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
AcCommandToolTips
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.309.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AcCommandToolTips.DLL
----------------------------------------
AcCommandToolTips.resources
Assembly Version: 18.0.0.0
Win32 Version: 18.0.55.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/en-US/AcCommandToolTips.resources.DLL
----------------------------------------
VerticalTips
Assembly Version: 13.0.141.0
Win32 Version: 13.0.141.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/VerticalTips.DLL
----------------------------------------
AeccUiTooltipContent
Assembly Version: 7.0.3025.0
Win32 Version: 7.0.3025.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/AeccUiTooltipContent.DLL
----------------------------------------
AeccUiTooltipContent.resources
Assembly Version: 7.0.1289.0
Win32 Version: 7.0.1289.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/AutoCAD%20Civil%203D%202010/en-US/AeccUiTooltipContent.resources.DLL
----------------------------------------
UIAutomationProvider
Assembly Version: 3.0.0.0
Win32 Version: 3.0.6920.4902 built by: NetFXw7
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/UIAutomationProvider/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/UIAutomationProvider.dll
----------------------------------------
Accessibility
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

 

 

if anyone could help, that'd be awesome

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,933
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 3 (463 Views)

Re: When trying to get ribbon to load, error.............

10-12-2012 05:53 AM in reply to: natec16

Autodesk recommended uninstall/reinstall procedures are as follows
Uninstall: http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS45252
Reinstall (for XP/Vista users): http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

Ensure the user installing/uninstalling and using the product have enough rights to do so (install and reinstall as local administrator):
Unable to run AutoCAD® as a restricted user http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS1055299

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
knavarrete
Posts: 8
Registered: ‎10-12-2012
Message 3 of 3 (414 Views)

Re: When trying to get ribbon to load, error.............

10-17-2012 07:13 AM in reply to: natec16

I had the batch plot on the ribbon bar and have been using it for the last day or so.  After reading several blogs about it, I realized that the ribbon was the problem, so I got rid of the batch plot on my ribbon.

 

When I tried to open the file again, it gave me a fatal error.  ACAD then took a dump.  I recovered the file, and everything seems to be ok now.

 

I don't know if that helps you, but it resolved my problem.

 

Good Luck!

 

katnavar13
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.