AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
38 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-17-2010
Post 1 of 1

Unable to apply new material to 3D solid

610 Views, 0 Replies
08-17-2011 10:21 AM

   I have a drawing with multiple solids on it and different materials applied to each (wood colors/types based on tga files).  The drawing was originally created with AutoCAD 2008, and now I am running AutoCAD 2011 (Mechanical).

   If I use an old material - it will stretch to cover the entire solid, but if I create a new material, or modify and old one, it will not stretch.  It will either be as large as the sample size, tile, or not apply at all.   I've made copies of the original materials (without changing anything) and they don't work where the original does?  I've even tried new jpg files of the old tga, with no difference.  Any idea's as to what I'm missing?

 

   I've also noted that in the help files that there is a "Fit to Object" under when useing "MATERIALMAP", but when I actually use it that option is missing!  Same goes for any "Fit to Gizmo" options.

 

Attached is a sample drawing with one of the materials and an exact copy of that material, and a jpg version of the image file.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!