AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Valued Contributor
onthexmark
Posts: 74
Registered: ‎03-10-2006
Message 1 of 15 (571 Views)
Accepted Solution

Thumbnail missing

571 Views, 14 Replies
02-15-2011 09:58 AM

When I insert a block, the little box in the upper right hand corner that shows the thumbnail, the thumbnail doesn't show up. Is this a variable I have turned off? If so what?

 

Thanks

Mark

After all this time, the thumbnail is working today, I installed the service pack 1 last week maybe it had something to do with it.

 

Mark

*Pro
nestly
Posts: 1,283
Registered: ‎09-03-2010
Message 2 of 15 (530 Views)

Re: Thumbnail missing

02-15-2011 04:31 PM in reply to: onthexmark

Is the "block" a block, or a .dwg.  As far as I know, there won't be any thumbs for .dwgs in the INSERT dialog box

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 670
Registered: ‎09-30-2007
Message 3 of 15 (510 Views)

Re: Thumbnail missing

02-15-2011 06:42 PM in reply to: onthexmark

Thanks nestly.

 

Onthexmark,

 

I presume you are talking about the preview during block insert. I have highlighted a screenshot for you. Let me know, if this is the one you have issue with.

 

screenshot.png



Vinod Balasubramanian
Valued Contributor
onthexmark
Posts: 74
Registered: ‎03-10-2006
Message 4 of 15 (481 Views)

Re: Thumbnail missing

02-16-2011 04:35 AM in reply to: onthexmark

Yes, this is what I'm talking about. It has alway had the preview there before.

 

Mark

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 670
Registered: ‎09-30-2007
Message 5 of 15 (448 Views)

Re: Thumbnail missing

02-16-2011 10:43 PM in reply to: onthexmark

Thanks Mark. Can you check the system variable DRAGMODE. Can you check whether its ON or OFF. You can either set the value to 1 or 2. Let me know whether it helps or not.



Vinod Balasubramanian
Valued Contributor
onthexmark
Posts: 74
Registered: ‎03-10-2006
Message 6 of 15 (437 Views)

Re: Thumbnail missing

02-17-2011 04:25 AM in reply to: VinodBalasubramanian

It is set on 2

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 670
Registered: ‎09-30-2007
Message 7 of 15 (239 Views)

Re: Thumbnail missing

09-14-2011 07:59 PM in reply to: onthexmark

Hi Mark,

 

Are you still facing the issue.



Vinod Balasubramanian
Valued Contributor
onthexmark
Posts: 74
Registered: ‎03-10-2006
Message 8 of 15 (229 Views)

Re: Thumbnail missing

09-15-2011 04:42 AM in reply to: VinodBalasubramanian

Yes, some drawing I'am working in have the thumbnails missing and some don't. I can understand why some do and some don't, I start with the same drawing blank.

 

Mark

*Expert Elite*
azrdgldr
Posts: 1,250
Registered: ‎01-09-2007
Message 9 of 15 (223 Views)

Re: Thumbnail missing

09-15-2011 05:36 AM in reply to: onthexmark

This probably depends on the version of the drawing you are trying to insert.  2011 okay, 2004, probably no icon.  That's the way it's always been with the preview viewers.

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 670
Registered: ‎09-30-2007
Message 10 of 15 (202 Views)

Re: Thumbnail missing

09-18-2011 09:00 PM in reply to: azrdgldr

Hi,

 

Yes this can happen if you have blocks from Older file versions. Can you able to share one in which you can't see a thumbnail preview and also let me know the AutoCAD release in which it was created. This would help me to investigate further.

 

 



Vinod Balasubramanian
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.