AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
LouderCAD
Posts: 26
Registered: ‎11-13-2006
Message 1 of 41 (5,831 Views)
Accepted Solution

Screen Menu in 2012

5831 Views, 40 Replies
03-26-2011 12:19 PM

I understand Autodesk is trying to phase out the screen menu. I have the screen menu turned on in 2012 and use it everyday. If I go to the CUI to edit the screen menu, it is no longer listed for editing under Legacy. Anyone know where the screen menu is located in the CUI in 2012 or is this Autodesk's way of delivering a subtle message?

Well my complaining far and wide has netted an answer, since yesterday, as to how to edit the screen menu within the 2012 CUI Editor.

 

Making the screen menu  display is covered above and in other places but I'll repeat.

 

At the command prompt, type in;

 

redefine

screenmenu

screenmenu

1

 

Or to display and edit immediately

 

redefine

screenmenu

screenmenu

1

cui

 

The screen menu will only be editable, in the CUI under Legacy,  for the current Autocad session.

 

For additional Autocad sessions that already display the screen menu, it is only necessary to type this at the command prompt;

 

redefine

screenmenu

cui

 

Or the next obvious step is to change the dropdown Tools/Customize/Interface.... to contain;

 

^C^Credefine;screenmenu;_cui

 

One day I'll amend the ribbon and wherever else it is in too.

 

Regards

 

John

Distinguished Mentor
wengle
Posts: 658
Registered: ‎06-02-2010
Message 2 of 41 (5,773 Views)

Re: Screen Menu in 2012

03-27-2011 10:04 AM in reply to: LouderCAD

Interesting question. I don't have 2012 - yet - but wonder if the screen menu is the same as in 2011. If it is, would it be possible to transfer it from 2011 to a flash drive, edit it and substitute it in 2012?

Mentor
Steve_Johnson
Posts: 604
Registered: ‎05-01-2005
Message 3 of 41 (5,732 Views)

Re: Screen Menu in 2012

03-28-2011 01:16 AM in reply to: wengle

I know that you can't use the 2012 CUI transfer tab to bring in a 2011 screen menu section. The next thing I'd try would be to use the 2011 CUI transfer tab to create a partial CUIx containing just your custom screen menu, and see if CUILOADing that partial into 2012 brings in your version. If that fails, you may need to resort to hacking the 2012 CUIx, which is fraught.

Steve Johnson - blog nauseam - ClassicArray
Active Contributor
LouderCAD
Posts: 26
Registered: ‎11-13-2006
Message 4 of 41 (5,635 Views)

Re: Screen Menu in 2012

03-29-2011 05:41 AM in reply to: Steve_Johnson

Here's the workaround I'm using: Edit the Screen Menu using the AutoCAD 2011 CUI. Then simply load the newly edited menu file into AutoCAD 2012. Done. There seems to be no problem going back and forth.

Mentor
Steve_Johnson
Posts: 604
Registered: ‎05-01-2005
Message 5 of 41 (5,582 Views)

Re: Screen Menu in 2012

03-30-2011 12:12 AM in reply to: LouderCAD

Do you have a separate partial CUIx containing just your screen menu, or are you using the 2011 CUI command to edit the 2012 acad.cuix file? Or something else?

Steve Johnson - blog nauseam - ClassicArray
Active Contributor
LouderCAD
Posts: 26
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 41 (5,526 Views)

Re: Screen Menu in 2012

03-30-2011 06:03 AM in reply to: Steve_Johnson

I do not have a partial cuix file for the screen menu. That may be the best solution. Once I incorporate any AutoCAD 2012 features into my custom cuix file, those changes will not be understood by the AutoCAD 2011 editor. I was sijmply using the AutoCAD 2011 CUI command to edit my custom cuix file.

Valued Contributor
jpitts
Posts: 52
Registered: ‎01-13-2005
Message 7 of 41 (5,394 Views)

Re: Screen Menu in 2012

04-06-2011 09:01 AM in reply to: LouderCAD

Is there a screen manu that shows the old FILE, EDIT, VIEW, TOOLS... ETC. pull downs?

 

There must be an easy way to get this up.

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,640
Registered: ‎08-15-2008
Message 8 of 41 (5,362 Views)

Re: Screen Menu in 2012

04-06-2011 01:04 PM in reply to: jpitts

Is there a screen manu that shows the old FILE, EDIT, VIEW, TOOLS... ETC. pull downs?


At the command line type MENUBAR, 1.

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
Distinguished Contributor
damo3
Posts: 353
Registered: ‎04-08-2008
Message 9 of 41 (5,319 Views)

Re: Screen Menu in 2012

04-10-2011 07:16 PM in reply to: LouderCAD

Subtle message. Start phasing yourself off it, before its gone for good.

Valued Mentor
tim.turner
Posts: 1,673
Registered: ‎04-26-2005
Message 10 of 41 (5,259 Views)

Re: Screen Menu in 2012

04-12-2011 12:08 PM in reply to: damo3

Google "hard core old school cad" and you get a picture of louderCAD. :smileyhappy:

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!