AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
FluidityXL
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2013
Message 1 of 6 (143 Views)

Rollover Displays Handle

143 Views, 5 Replies
01-09-2013 06:36 AM

I was wondering if there was a way to get the object handle ID to display when rolling over an object or failing that, to get the handle ID to show up in the object quick properties?

 

At the moment I have to select each object and type LIST to get this information and it's very time consuming if I want to check the handle IDs for multiple objects.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,640
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 6 (141 Views)

Re: Rollover Displays Handle

01-09-2013 07:18 AM in reply to: FluidityXL

Do you need to turn on ROLLOVERTIPS variable? You can control the contents using CUI command.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
FluidityXL
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2013
Message 3 of 6 (134 Views)

Re: Rollover Displays Handle

01-09-2013 07:46 AM in reply to: FluidityXL

No the rollovers appear, but the object handle does not appear to be one of the variables you can select in the CUI to appear. I'm wondering if there's any way to add that as a possible selection within the CUI?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,640
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 6 (125 Views)

Re: Rollover Displays Handle

01-09-2013 09:24 AM in reply to: FluidityXL

AFAIK you can't add an ability to the CUI like that: sorry I missed your specific need in my earlier reply.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
FluidityXL
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2013
Message 5 of 6 (120 Views)

Re: Rollover Displays Handle

01-09-2013 11:00 AM in reply to: FluidityXL

No problem, thanks for taking the time to try and help!

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,583
Registered: ‎06-29-2007
Message 6 of 6 (118 Views)

Re: Rollover Displays Handle

01-09-2013 11:06 AM in reply to: FluidityXL

Hi,

 

Dean is right, you can't display an entities handle with AutoCAD OOTB.

But if you have some knowledge about development (or you know any guy who does it for you) >>>this blog<<< shows how to modify the content of the rollovertips programmatically.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.