AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Valued Contributor
77 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-15-2004
Post 1 of 10
Accepted Solution

REVCLOUD reverse direction prompt

1217 Views, 9 Replies
10-04-2011 06:02 AM

Is their a setting, system variable, etc. to eliminate the need to tell AutoCAD that I don't want to reverse the direction of a revision cloud as the final step? I have never had the need to do so but occasionally in my haste I neglect to hit enter that final time and have to start over. Thanks.

Try this quick lisp file for making revision clouds of objects.

(defun c:revc ()
(command "revcloud" "Object" pause "N")
(princ)
)

Mentor
246 Posts
18 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 2 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

10-04-2011 06:29 AM in reply to: pmarx

Try this quick lisp file for making revision clouds of objects.

(defun c:revc ()
(command "revcloud" "Object" pause "N")
(princ)
)

Valued Contributor
77 Posts
0 Kudos
Registered: ‎03-15-2004
Post 3 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

10-04-2011 07:38 AM in reply to: neaton

Thank you so much!

Distinguished Contributor
110 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-12-2008
Post 4 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 07:58 AM in reply to: pmarx

How about getting the "options" to work? Mine says "unable to load dialog box"

I also used to have a command that would allow me to pick a pline & turn it into a cloud.

Any assistance would be greatly appreciated.

Thanks, Mark

Everything in existence was first an Idea
Autodesk Plant 3D Premium 2012
Autodesk MEP 2015
HP 3.2 Ghz CPU 16 ram
1TB 7200 rpm SATA 3Gb/s hard drive
2GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 530
HP 2311x 23" LED Monitor
*Expert Elite*
6,421 Posts
601 Kudos
Registered: ‎09-16-2009
Post 5 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 08:05 AM in reply to: mgalicki

Do you have EXPRESS menu loaded, what is the setting number for DEMANDLOAD?

Distinguished Contributor
110 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-12-2008
Post 6 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 08:13 AM in reply to: Patchy

Yes Express menu is loaded & demandload is set to 3.

Everything in existence was first an Idea
Autodesk Plant 3D Premium 2012
Autodesk MEP 2015
HP 3.2 Ghz CPU 16 ram
1TB 7200 rpm SATA 3Gb/s hard drive
2GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 530
HP 2311x 23" LED Monitor
*Expert Elite*
6,421 Posts
601 Kudos
Registered: ‎09-16-2009
Post 7 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 08:18 AM in reply to: mgalicki

Very strange, revcloud doesn't use dialog box

 

Try .revcloud  (dot in front)

Distinguished Contributor
110 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-12-2008
Post 8 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 08:28 AM in reply to: Patchy

No luck?

Also tried loading my  REVISE lsp but it says Unknown command?

 

Everything in existence was first an Idea
Autodesk Plant 3D Premium 2012
Autodesk MEP 2015
HP 3.2 Ghz CPU 16 ram
1TB 7200 rpm SATA 3Gb/s hard drive
2GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 530
HP 2311x 23" LED Monitor
*Expert Elite*
6,421 Posts
601 Kudos
Registered: ‎09-16-2009
Post 9 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 08:36 AM in reply to: mgalicki

Dozen of Autocad versions, I have never heard of REVISE.LSP

Distinguished Contributor
110 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-12-2008
Post 10 of 10

Re: REVCLOUD reverse direction prompt

12-01-2011 11:12 AM in reply to: Patchy

Got it!

I needed VBA installed.

It works now.

Everything in existence was first an Idea
Autodesk Plant 3D Premium 2012
Autodesk MEP 2015
HP 3.2 Ghz CPU 16 ram
1TB 7200 rpm SATA 3Gb/s hard drive
2GB DDR3 NVIDIA GeForce GT 530
HP 2311x 23" LED Monitor
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!