AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
orin4321
Posts: 32
Registered: ‎09-12-2007
Message 1 of 25 (4,359 Views)

Publishing Sheet Sets not working

4359 Views, 24 Replies
05-04-2011 02:43 PM

After publishing, the printer icon shows the job is spooling, when i hover over it, it says "publish job in progress". And never changes. The sheet set works fine in 2011. I have tried recreating, updating dwt files, multiple setups, tried using the dialogue box and publish override. Nothing is working.

Please help

thanks.

Mentor
neaton
Posts: 242
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 25 (4,349 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-04-2011 05:54 PM in reply to: orin4321

Try setting BACKGROUNDPLOT=0 and PUBLISHCOLLATE=1 and see if it works that way.

Nancy

Distinguished Contributor
damo3
Posts: 353
Registered: ‎04-08-2008
Message 3 of 25 (4,268 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-19-2011 07:35 PM in reply to: orin4321

I tried this and while it works, its not right. my backgroundplot value is 2 and it should work with that value.

 

The whole point of sheetset publishing  is so you can publish in the background while your working, not sit and wait for 50 drawings to open and print.

 

So dido for the original question, any ideas why this is not working?? I have the same problem, icon in the bottom left only ever indicates "publishing in progress" and one staff member left it and said it eventually printered 2 hours later. It appears only to be in 2012 as i went back to 2011 and its almost instant.... thanks in advance for any help! 

Active Member
Wozza68
Posts: 7
Registered: ‎05-22-2011
Message 4 of 25 (4,250 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-22-2011 06:12 PM in reply to: orin4321

I am having the same problem. With the publish in background box tick, it won't go past 'publish job in progress'.

 

I have tried everything to get this to work but no luck. Quite a pain when you have to print a 73 page job.

 

Has anyone found a solution or is this just a bug in 2012 ???

Distinguished Contributor
damo3
Posts: 353
Registered: ‎04-08-2008
Message 5 of 25 (4,228 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-24-2011 04:14 PM in reply to: Wozza68

A bug?! thats a pretty big bug autodesk better patch quickly, we are using 2011 in the meantime to publish big jobs. I have this occuring on duplicate machines for various jobs.

Active Member
Wozza68
Posts: 7
Registered: ‎05-22-2011
Message 6 of 25 (4,225 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-24-2011 04:22 PM in reply to: orin4321

Yes we have tried it on multiple machines, running Windows 7 32 & 64 bit plus older machines with Vista but the same results. The only way to get things printing is to take off the tick 'publish in background' then it all works fine !!!

Mentor
neaton
Posts: 242
Registered: ‎06-29-2007
Message 7 of 25 (4,203 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-25-2011 08:47 AM in reply to: Wozza68

Did a few tests and came up with what works here. Always used Publish dialog box. Both pdf.pc3 and local-networked-printer.pc3. BACKGROUNDPLOT=3, PUBLISHCOLLATE=1

When Plot in Background is unchecked in dialog box it changes the BACKGROUNDPLOT sysvar to 1 and plots in foreground not background.

Win7, 64-bit

HTH, Nancy

Distinguished Contributor
damo3
Posts: 353
Registered: ‎04-08-2008
Message 8 of 25 (4,191 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-25-2011 04:24 PM in reply to: neaton

That's normal behaviour though. The sys.var can be changed through command line or through options. The problem isnt the foreground printing, its the background printing for publishing. Changing the system variables so that you can publish in the foreground is not a fix. its simply an alternative around something that appears to be broken. Comment from Autodesk would be nice...

*Expert Elite*
mathewk
Posts: 2,753
Registered: ‎07-09-2003
Message 9 of 25 (4,167 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

05-30-2011 08:27 AM in reply to: orin4321
If you want to work while AutCAD is printing, you can just launch another instance. Until the issue is resolved.
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
Active Member
Wozza68
Posts: 7
Registered: ‎05-22-2011
Message 10 of 25 (4,112 Views)

Re: Publishing Sheet Sets not working

06-07-2011 08:15 PM in reply to: mathewk

Anyone found a 'proper' fix/solution for this one yet ????

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.