AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
New Member
tulsaoffice
Posts: 2
Registered: ‎04-30-2012
Message 1 of 6 (203 Views)

paperspace dimensioning

203 Views, 5 Replies
04-30-2012 08:06 AM

I keep having problems with dimensions scaling properly in paper space. What is the correct procedure for setting up and maintaining a viewport and layout so the scale stays correct for model space dimensions? I'm new at this method of dimensioning.

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,640
Registered: ‎08-15-2008
Message 2 of 6 (196 Views)

Re: paperspace dimensioning

04-30-2012 08:49 AM in reply to: tulsaoffice

Set DIMASSOC to 2.  Osnap to points in MS through the viewport.  You can't snap from one vp to another one.  Your dimstyle will be set so that on the Fit tab you will either pick Annotative, or Scale dims to layout, or Use overall scale of 1.

 

I think that is about it.

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
New Member
tulsaoffice
Posts: 2
Registered: ‎04-30-2012
Message 3 of 6 (187 Views)

Re: paperspace dimensioning

04-30-2012 10:42 AM in reply to: tulsaoffice

Thanks, must be the dimstyle, they have a setup program that sets the scale for dims and annotations here for Model Space. Probably whats causing the conflict.

*Expert Elite*
3wood
Posts: 1,132
Registered: ‎03-25-2009
Message 4 of 6 (164 Views)

Re: paperspace dimensioning

05-01-2012 06:34 AM in reply to: tulsaoffice

Please try STARTUPCHECK.vlx which provides maintenance of the scale matching between paperspace and model space.

 

3wood

CAD KITS

Contributor
V08J11
Posts: 22
Registered: ‎04-13-2009
Message 5 of 6 (36 Views)

Re: paperspace dimensioning

10-15-2014 12:27 PM in reply to: GrantsPirate

Hi there Grant, why can't I snap to objects in the Viewport while in Paper Space?  I am using QDIM.  I can't manage to have my Paper Space dimensions to adapt to the scale of the Viewport.  

 

Also, what do the DimStyle settings need to be?  Like...

 

Primary Units > Measurement Scale, and Scale Factor?  

 

Fit > Scale for Dimension Features?

 

My LTS = 1, DIMSCALE = 1

 

Much appreciated!

*Expert Elite*
JGerth
Posts: 2,210
Registered: ‎12-05-2005
Message 6 of 6 (28 Views)

Re: paperspace dimensioning

10-16-2014 12:42 PM in reply to: V08J11

Quit using QDIM, and start using the DIM mode and DMLINEAR etc commands,  

 

QDIM has ..... issues asyou are learning

 

You can also jump in with the DIM1 command and then the specific dimensioning command you need.

 

Generally speaking if you set DIMSCALE to 0 you'll be better off

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!