AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Member
SethGorton
Posts: 9
Registered: ‎08-29-2009
Message 1 of 12 (6,120 Views)

New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

6120 Views, 11 Replies
08-29-2009 06:49 PM
I just got a new Logitech wireless keyboard and mouse (MX 5500 Revolution) and I can not pan with the mouse. I love this wireless set up and it was a birthday present so I dont want to just get rid of it. I was wondering if anyone has come across this problem and found a solution. I have the VX Revolution mouse at the office and have no problems with it. Just let me know how you were able to fix problem or if there isnt a problem.

Thanks
Seth Gorton
sethgorton@gmail.com
*George Drayton
Message 2 of 12 (6,116 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

08-30-2009 01:44 AM in reply to: SethGorton
With logitech mouse drivers you usually have to set the action of the
roller button to "Middle button". I usually also turn off the sideways
scrolling as well.

George Drayton CD-CAD Ltd Christchurch New Zealand
*Dave Jones
Message 3 of 12 (6,114 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

08-30-2009 08:12 AM in reply to: SethGorton
George Drayton wrote:
> With logitech mouse drivers you usually have to set the action of the
> roller button to "Middle button". I usually also turn off the sideways
> scrolling as well.
>
> George Drayton CD-CAD Ltd Christchurch New Zealand

Agreed, and set MBUTTONPAN to 1 in Acad
Dave
DDP
Active Member
SethGorton
Posts: 9
Registered: ‎08-29-2009
Message 4 of 12 (6,114 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

08-30-2009 10:44 AM in reply to: SethGorton
Thanks that did the trick. I dont understand why it was set like that but thanks. I have never had this problem with logitech mice before with autocad.
*George Drayton
Message 5 of 12 (6,114 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

08-30-2009 01:08 PM in reply to: SethGorton
If you use the Logitech drivers - not the default Microsoft ones the
middle button has always needed re-configuring in my experience

George Drayton CD-CAD Ltd Christchurch New Zealand
Active Member
clairt
Posts: 9
Registered: ‎04-02-2007
Message 6 of 12 (6,114 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

11-11-2009 11:52 AM in reply to: SethGorton
I have a Logitech MX 310 mouse, but I am not sure it is the problem. Just installed MEP 2010 and am working through the 3D workspace to familiarize myself. The pan function is "choppy" at best. It seems to shoot the image out of the field of view as you zoom in closer.

I found a similar problem with the zoom, but used the ZOOMFACTOR command to change the settings to 20 (initial value was 60). Is there a command I can use to edit the PAN "speed" settings?
Distinguished Contributor
Loffmar77
Posts: 417
Registered: ‎10-06-2008
Message 7 of 12 (6,114 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

11-12-2009 05:20 AM in reply to: SethGorton
I have the MX Revolution and I have my pan button set to the button in the middle just behind the scroll wheel. It works super fast for panning as opposed to other mice I've used where you click the scroll wheel down and have to wait for a second for the function to take place.

I had to download something called uber options in order to expand the capabilities of this mouse. Check out the link, hope it helps.
http://uberoptions.net/
New Member
vumbacam
Posts: 1
Registered: ‎12-16-2009
Message 8 of 12 (6,115 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

12-16-2009 07:24 AM in reply to: SethGorton
hi. question regarding "the MBUTTONPAN to 1 in Acad"

where does one insert the mbuttonpan setting ...in the customization window setup under mouse? and i'm using acad 2010.
thanks
mike
*Tim Decker
Message 9 of 12 (6,117 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

12-16-2009 07:49 AM in reply to: SethGorton
Type it in on the command line in autocad.

wrote in message news:6305677@discussion.autodesk.com...
hi. question regarding "the MBUTTONPAN to 1 in Acad"

where does one insert the mbuttonpan setting ...in the customization window
setup under mouse? and i'm using acad 2010.
thanks
mike
Active Contributor
RJAHouston
Posts: 36
Registered: ‎03-11-2010
Message 10 of 12 (6,117 Views)

Re: New Logitech Mouse Doesnt pan in AutoCAD 2010

03-11-2010 10:34 AM in reply to: SethGorton
We just upgraded To AutoCAD 2010 on Windows 7 and I have the MX revolution wireless mouse. What I've noticed is that the Zoom and Pan commands lag. I try to pan around and the screen jumps same goes for when i zoom in and out. I tried setting the zoomfactor but that didnt help either.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.