AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Valued Contributor
82 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-11-2010
Post 1 of 7
Accepted Solution

nested blocks

453 Views, 6 Replies
04-13-2012 01:31 PM

Is there a quick/easy way to know if a DWG constains nested blocks?

Hi,

 

>> Please define 'development' in this context.

There is no built in function within AutoCAD that lists the nested Blocks in a drawing. That has to be developed: a small programm has to be written that scans through the blocks and creates that list.

 

- alfred -

*Expert Elite*
9,819 Posts
1,213 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 2 of 7

Re: nested blocks

04-14-2012 01:20 AM in reply to: Kevin078

Hi,

 

>> Is there a quick/easy way to know if a DWG constains nested blocks?

Not without development.

 

Whatfor do you need that? For the structure of a drawing it's irrelevant if there are nested blocks or not, isn't it?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
82 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-11-2010
Post 3 of 7

Re: nested blocks

04-14-2012 01:41 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

We're managing a project that includes handing over ACAD DWGs we didn't create, so they can be converted to  MicroStation DGNs. We've been informed the DWGs being converted can't have nested blocks. We've also been told the DWGs don't contain nested blocks, but we'd like to confirm that before handing them to the the client.

 

Thanks,

*Expert Elite*
9,819 Posts
1,213 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 4 of 7

Re: nested blocks

04-14-2012 02:21 PM in reply to: Kevin078

Hi,

 

so it will end in development (or you upload DWG(s) and anyone of us will check them for you, hopefully).

 

Thinking about the internals of how a DWG-file is structured each DWG: as the modelspace is one blockdefinition and if you have inserted one (or more) BlockReferences info it it's already a nested block situation .... but I don't think you mean that, do you :smileywink:

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
82 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-11-2010
Post 5 of 7

Re: nested blocks

04-15-2012 11:41 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Please define 'development' in this context.

*Expert Elite*
9,819 Posts
1,213 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 6 of 7

Re: nested blocks

04-15-2012 11:52 AM in reply to: Kevin078

Hi,

 

>> Please define 'development' in this context.

There is no built in function within AutoCAD that lists the nested Blocks in a drawing. That has to be developed: a small programm has to be written that scans through the blocks and creates that list.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Contributor
82 Posts
0 Kudos
Registered: ‎05-11-2010
Post 7 of 7

Re: nested blocks

04-15-2012 11:53 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Ok, thanks for the info.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!