AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
jimsmart
Posts: 4
Registered: ‎05-31-2010
Message 1 of 5 (3,429 Views)

ltscale will not update in xref

3429 Views, 4 Replies
06-02-2010 04:13 PM
When i change the ltscale in the child drawing then go to the parent drawing, and reload the xref the ltscale does not update,
I have to detatch the xref and then reattach the xref to get the ltscale to update.
Is there a variable that controls this, very annoying
Any help much appreciated

thanks James
*A+P
Message 2 of 5 (3,429 Views)

Re: ltscale will not update in xref

06-02-2010 04:18 PM in reply to: jimsmart
The LTSCALE setting only effects the drawing. It does nothing when the
drawing is xrefed.
Perhaps you're changing the Linetypes on Layers and because you have the
parent dwg's VISRETAIN set to 1, that's why the Linetypes are not updating?

What I typically do is rename the Layer anytime I change the Linetype or
Color and etc on Layers so that the parent dwg will see the child dwg
changes.

Paul

wrote in message news:6401732@discussion.autodesk.com...
When i change the ltscale in the child drawing then go to the parent
drawing, and reload the xref the ltscale does not update,
I have to detatch the xref and then reattach the xref to get the ltscale to
update.
Is there a variable that controls this, very annoying
Any help much appreciated

thanks James
Member
jimsmart
Posts: 4
Registered: ‎05-31-2010
Message 3 of 5 (3,429 Views)

Re: ltscale will not update in xref

06-02-2010 06:29 PM in reply to: jimsmart
Thanks Paul

I am not sure what is going on, I am not changing any layers, just the ltscale
Although when I originally attached the xref, my acad.lin file was different to the one i am using now, which may have something to do with it.

James
Active Contributor
ram.d
Posts: 40
Registered: ‎04-13-2010
Message 4 of 5 (3,419 Views)

Re: ltscale will not update in xref

06-05-2010 03:08 AM in reply to: jimsmart

 


jimsmart wrote:
When i change the ltscale in the child drawing then go to the parent drawing, and reload the xref the ltscale does not update,
I have to detatch the xref and then reattach the xref to get the ltscale to update.
Is there a variable that controls this, very annoying
Any help much appreciated

thanks James

In my drawing, when I detach and reattach the Xref to get the updated LTSCALE also not responding.

 

 

Ram

--------------
Regards,
Ram.D
*Pro
murray-clack
Posts: 1,804
Registered: ‎12-08-2003
Message 5 of 5 (3,393 Views)

Re: ltscale will not update in xref

06-07-2010 06:58 AM in reply to: jimsmart

There are two potential problems:

 

1.Most likely what is going on is that the linetypes that are needed for the xref were not loaded in the current drawing, and thus, they won't display properly.  In the current drawing, open the LAYER Manager and look at the linetypes of the xref layers.  If the format says "FILENAME|CENTER2" (where "filename" is the name of the attached xref), you simply have to change the linetype to "Center2".  You will most likely have to load the Linetypes first.

 

2. Also, both the xref and current drawing may be using different LIN files (ie. the linetype definition files).  In other words, one drawing may be using the ACAD.lin file (ie. imperial) while the other drawing may be using the ACADISO.lin file (ie. metric).  To check which LIN file you drawings are using, enter the command MEASUREMENT in both drawings, and if one drawing is set to 0 (imperial) and the other drawing is set to 1 (metric) then set them accordingly, and then simply reload the linetypes using the LINETYPE command,

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.