AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
geofriendly
Posts: 22
Registered: ‎08-11-2011
Message 1 of 5 (1,904 Views)
Accepted Solution

lines not plotting as thick as I'd like

1904 Views, 4 Replies
08-23-2011 09:34 AM

Hello.  I'm running AutoCAD Civil 3D 2012 but this problem is really specific to AC.  I had a lovely plot of some pdfs with contour lines.  I had used the color 130 and the lineweight .20   Things were just dandy on Saturday and I sent a few out.  Yesterday, on the otherhand and still today, this lineweight just doesn't have the"weight" it once had.  It is faded and doesn't have the punch it had to make my drawing look so great.  I've tried "bringing object to front" (it is an xref). I've tried sending other objects to back.  I know it's something simple...any ideas? 

 

 

In the command line type ltscale and vhange the line type scale to a bigger size and if you are using a scaled title block the ltscale should be 3/4 of your scale factor

*Expert Elite*
ToanDN
Posts: 1,893
Registered: ‎09-26-2006
Message 2 of 5 (1,902 Views)

Re: lines not plotting as thick as I'd like

08-23-2011 10:57 AM in reply to: geofriendly

Are you sure you are using the same plot style?

Contributor
geofriendly
Posts: 22
Registered: ‎08-11-2011
Message 3 of 5 (1,895 Views)

Re: lines not plotting as thick as I'd like

08-23-2011 11:20 AM in reply to: ToanDN

I like the way you think...I didn't think I had changed anything, but, as a new user, I fear I sometimes move too fast.  My coworker and I have looked at the plot styles and they seem "correct."  Also, other lines with heavier lineweights are plotting fine. (Even ones from the same x-ref!).  We're changing the color to pink and calling it good.  It's a thin line - but it is somewhat visible.  Thanks for your help anyhow...

 

 

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,640
Registered: ‎08-15-2008
Message 4 of 5 (1,877 Views)

Re: lines not plotting as thick as I'd like

08-23-2011 05:35 PM in reply to: geofriendly

If plotting from PS, did you check off "scale linetypes" and before that wasn't checked?

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
Active Member
kodiak322009
Posts: 8
Registered: ‎08-25-2011
Message 5 of 5 (1,846 Views)

Re: lines not plotting as thick as I'd like

08-25-2011 04:55 PM in reply to: geofriendly

In the command line type ltscale and vhange the line type scale to a bigger size and if you are using a scaled title block the ltscale should be 3/4 of your scale factor

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!