AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
kissy10
Posts: 18
Registered: ‎11-17-2008
Message 1 of 5 (448 Views)

Line weights . . .

448 Views, 4 Replies
10-02-2012 08:28 AM

The line weights in the xref are as they should be - I can change the line weight (plot by layer/color) and it plots correctly;  when I attached this file to another drawing, the line weights do not plot.  I can change the layer color to modify the weight (.ctb file) and the correct line weight appears on the monitor, but when I plot - the line weight looks like a standard default width.

 

I checked the lwdefault in the xref and three other drawings, and in every drawing it is set to '25'; the lines are lines (not plines), and have a zero elevation.  The units are the same as the other drawings;

 

I believe it's a setting in the drawing (not the xref) - but I have no idea what setting it might be.

 

Any suggestions??

 

 

*Expert Elite*
dbroad
Posts: 1,604
Registered: ‎08-16-2007
Message 2 of 5 (417 Views)

Re: Line weights . . .

10-03-2012 05:53 AM in reply to: kissy10

kissy10 wrote:

The line weights in the xref are as they should be - I can change the line weight (plot by layer/color) and it plots correctly;  when I attached this file to another drawing, the line weights do not plot.  I can change the layer color to modify the weight (.ctb file) and the correct line weight appears on the monitor, but when I plot - the line weight looks like a standard default width.

 


Check the plot style table in the target drawing.  That will affect the lineweights of xrefs. You might also disable visretain temporarily and reload the drawing and then re-enable visretain.  This allows the layer settings to migrate from xref to target.

Active Contributor
jfengineering
Posts: 30
Registered: ‎10-22-2011
Message 3 of 5 (160 Views)

Re: Line weights . . .

02-06-2014 03:08 PM in reply to: kissy10

I am running into the same issue with a specific file.  When working within the base design file the lineweight for a specific layer (water line) displays and plots correctly.  However, when that base drawing is XREF'd into another file (for the exhibit sheet) the water line does not plot using the given lineweights.  I have changed the lineweight for the layer in the base, saved the drawing and reloaded it with no change.  When I xref the base file into a new sheet drawing I get the same results.  There are no viewport overides.  I have tried turning off visretain and reloading the XREF with no luck.

 

One interesting thing I have noticed is that when I first open the sheet drawing file, the lineweight displays correctly.  As soon as I regen the sheet drawing the lineweight disappears.  (Screen captures attached.  Water line is horizontal and blue.)  Another file is also XREF'd into this sheet and has linework on the same layer (water line).  The second XREF line displays and plots correctly (vertical blue line on the left).

 

Line weights displayed.jpg

 

 

After the regen the sheet drawing looks like this:

Line weights not displayed.jpg

JF Engineering, PLLC
Civil3D, 2104
Windows 7 Pro, 64 Bit
ASUS SABERTOOTH Z87
Intel i7-4770K, 3.50 GHz
16 GB RAM
2x HP2311x Monitors
*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,538
Registered: ‎09-15-2010
Message 4 of 5 (151 Views)

Re: Line weights . . .

02-06-2014 05:57 PM in reply to: jfengineering
I see you're working in Civil 3d. What object type is the Water line with the weight issue?
Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Active Contributor
jfengineering
Posts: 30
Registered: ‎10-22-2011
Message 5 of 5 (140 Views)

Re: Line weights . . .

02-07-2014 07:46 AM in reply to: Jay_B

The lines are polylines, with no width.  Although I have tested it with both new lines and polylines and it seems to be layer specific.

JF Engineering, PLLC
Civil3D, 2104
Windows 7 Pro, 64 Bit
ASUS SABERTOOTH Z87
Intel i7-4770K, 3.50 GHz
16 GB RAM
2x HP2311x Monitors
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.