AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 1 of 11 (493 Views)
Accepted Solution

LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

493 Views, 10 Replies
02-04-2013 11:30 AM

I imported a drawing made in Autocad MEP with default layers. When I want to print in monochrome, I can't...

 

I already went in Page setup manager to put monochrome in the dropdown menu at the top right of it. And now, when I want to print and click preview, everything stays in their layer color and do not change only in black!!

 

Can someone help me with this?

 

Just to you know, I tried to put everything in the layer"0" and nothing works...

 

THX

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

Distinguished Mentor
tschau3
Posts: 507
Registered: ‎10-04-2007
Message 2 of 11 (483 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-04-2013 02:15 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Do you have "plot with plot styles" checked in the Plot box?

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 3 of 11 (475 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 06:29 AM in reply to: tschau3

 

Where do I get there..?? haha

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 4 of 11 (462 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:33 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

And when I click on "Display plot style", only  things that are not in the viewport are now monochrmoe but things in the viewport are keepind their layer color...

 

I tried with an other drawing and everything works properly!!

 

I don't understand...

Mentor
Nik-D
Posts: 216
Registered: ‎09-10-2012
Message 5 of 11 (458 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:49 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Can you post the drawing so we can look at it

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 6 of 11 (454 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:53 AM in reply to: Nik-D

There it is !! 

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 7 of 11 (437 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 05:26 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

I just found where is plot in plot style and it was activated...

 

Need serious help :/

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,084
Registered: ‎06-29-2007
Message 8 of 11 (430 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:48 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 9 of 11 (426 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 03:35 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

It was already 2D WIREFRAME...

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,084
Registered: ‎06-29-2007
Message 10 of 11 (421 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 08:25 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

>> It was already 2D WIREFRAME...

Not the drawing you uploaded. And there I changed the visual style and saw also the content of the viewport in b/w.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.