AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 1 of 11
Accepted Solution

LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

723 Views, 10 Replies
02-04-2013 11:30 AM

I imported a drawing made in Autocad MEP with default layers. When I want to print in monochrome, I can't...

 

I already went in Page setup manager to put monochrome in the dropdown menu at the top right of it. And now, when I want to print and click preview, everything stays in their layer color and do not change only in black!!

 

Can someone help me with this?

 

Just to you know, I tried to put everything in the layer"0" and nothing works...

 

THX

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

Distinguished Mentor
509 Posts
23 Kudos
Registered: ‎10-04-2007
Post 2 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-04-2013 02:15 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Do you have "plot with plot styles" checked in the Plot box?

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 3 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 06:29 AM in reply to: tschau3

 

Where do I get there..?? haha

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 4 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:33 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

And when I click on "Display plot style", only  things that are not in the viewport are now monochrmoe but things in the viewport are keepind their layer color...

 

I tried with an other drawing and everything works properly!!

 

I don't understand...

Mentor
224 Posts
10 Kudos
Registered: ‎09-10-2012
Post 5 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:49 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Can you post the drawing so we can look at it

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 6 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:53 AM in reply to: Nik-D

There it is !! 

Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 7 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 05:26 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

I just found where is plot in plot style and it was activated...

 

Need serious help :/

 

 

*Expert Elite*
9,827 Posts
1,216 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 8 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:48 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
17 Posts
0 Kudos
Registered: ‎02-26-2012
Post 9 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 03:35 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

It was already 2D WIREFRAME...

 

 

*Expert Elite*
9,827 Posts
1,216 Kudos
Registered: ‎06-29-2007
Post 10 of 11

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 08:25 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

>> It was already 2D WIREFRAME...

Not the drawing you uploaded. And there I changed the visual style and saw also the content of the viewport in b/w.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!