AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 1 of 11 (716 Views)
Accepted Solution

LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

716 Views, 10 Replies
02-04-2013 11:30 AM

I imported a drawing made in Autocad MEP with default layers. When I want to print in monochrome, I can't...

 

I already went in Page setup manager to put monochrome in the dropdown menu at the top right of it. And now, when I want to print and click preview, everything stays in their layer color and do not change only in black!!

 

Can someone help me with this?

 

Just to you know, I tried to put everything in the layer"0" and nothing works...

 

THX

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

Distinguished Mentor
tschau3
Posts: 509
Registered: ‎10-04-2007
Message 2 of 11 (706 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-04-2013 02:15 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Do you have "plot with plot styles" checked in the Plot box?

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 3 of 11 (698 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 06:29 AM in reply to: tschau3

 

Where do I get there..?? haha

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 4 of 11 (685 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:33 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

And when I click on "Display plot style", only  things that are not in the viewport are now monochrmoe but things in the viewport are keepind their layer color...

 

I tried with an other drawing and everything works properly!!

 

I don't understand...

Mentor
Nik-D
Posts: 224
Registered: ‎09-10-2012
Message 5 of 11 (681 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:49 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Can you post the drawing so we can look at it

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 6 of 11 (677 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:53 AM in reply to: Nik-D

There it is !! 

Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 7 of 11 (660 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 05:26 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

I just found where is plot in plot style and it was activated...

 

Need serious help :/

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,612
Registered: ‎06-29-2007
Message 8 of 11 (653 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-05-2013 11:48 PM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

change the visual style in the viewport to "2D-Wireframe".

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
jonathan.riouxgervais
Posts: 17
Registered: ‎02-26-2012
Message 9 of 11 (649 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 03:35 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

It was already 2D WIREFRAME...

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,612
Registered: ‎06-29-2007
Message 10 of 11 (644 Views)

Re: LAYER MONOCHROME IN LAYOUT PROBLEM

02-06-2013 08:25 AM in reply to: jonathan.riouxgervais

Hi,

 

>> It was already 2D WIREFRAME...

Not the drawing you uploaded. And there I changed the visual style and saw also the content of the viewport in b/w.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.