AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Valued Contributor
aturner77
Posts: 84
Registered: ‎03-30-2007
Message 1 of 12 (3,952 Views)

IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

3952 Views, 11 Replies
07-13-2012 06:10 AM

I have a logo that is a jpg file Xref'd into a title block xref file. In my sheet files IMAGEFRAME and OLEFRAME are set to 0. They are set that way in the Title Block file as well. I still have some sheet files with these system variables set to 0 that still print the border around the logo.

 

Any help with this issue would be greatly appreciated !

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,267
Registered: ‎09-16-2009
Message 2 of 12 (3,951 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

07-13-2012 06:13 AM in reply to: aturner77

Try FRAME

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,636
Registered: ‎11-06-2003
Message 3 of 12 (3,903 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

07-16-2012 05:38 AM in reply to: aturner77

for some reason, in some of my files, you have to be in MODELSPACE to turn those variables off before they work on content in paperspace. See if that's your issue with your files as well.

 

Not sure why it only happens to some, but that's the fix for them here.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
jeffgray
Posts: 3
Registered: ‎09-05-2008
Message 4 of 12 (3,802 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-19-2012 11:50 AM in reply to: pendean

I am experiencing this same issue.  When plotting to PDF the image frame still partially plots even though I have set FRAME to 0.  Are there any settings for this strictly related to plotting to PDF?  I am plotting straight from MODELSPACE.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,636
Registered: ‎11-06-2003
Message 5 of 12 (3,788 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-20-2012 05:51 AM in reply to: jeffgray

frame partially plots? has in it may be part of the image?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Mentor
ArchD
Posts: 319
Registered: ‎07-30-2008
Message 6 of 12 (3,782 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-20-2012 10:44 AM in reply to: aturner77

Toggle TFRAMES off?

 

I usually set my IMAGEFRAME to 2. This allows the frame to be seen and selected, but wont plot.

Archie Dodge

Civil 3D 2013
Windows 7 64-bit
Xeon E5-1620 v2 @ 3.70 GHz
Nvidia Quadro K4000
32.0 GB RAM
Member
jeffgray
Posts: 3
Registered: ‎09-05-2008
Message 7 of 12 (3,768 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-21-2012 07:16 AM in reply to: ArchD
I tried that. No help. I did read somewhere that particular images could have a problem plotting without image frames. I tried converting it to png and jpeg using Raster Design. Still doesn't plot correctly. It only shows up on one or two sides of the image each time, and is very faint for the most part. Any other ideas would be greatly appreciated.
Member
jeffgray
Posts: 3
Registered: ‎09-05-2008
Message 8 of 12 (3,768 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-21-2012 07:17 AM in reply to: pendean
No, I don't think it's part of the image because even when I clip that part off the clipping boundary partially plots.
Active Contributor
Earl.Morrill
Posts: 36
Registered: ‎04-18-2008
Message 9 of 12 (3,755 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

09-21-2012 02:15 PM in reply to: jeffgray

I often have to turn my IMAGEFRAME = 0 (on)(even though they are already on), then IMAGEFRAME =1 (off).

Earl

New Member
Abrown945
Posts: 2
Registered: ‎11-26-2012
Message 10 of 12 (3,441 Views)

Re: IMAGEFRAME AND OLEFRAME equal to 0 still not turning off frame

02-13-2013 09:21 AM in reply to: Earl.Morrill

Turning them on (setting IMAGEFRAME to 1) (even though they were already on) and turning them off again (turning IMAGEFRAME to 0) worked for me.  Thx!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.