AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
New Member
ealanis
Posts: 2
Registered: ‎01-19-2012
Message 1 of 13 (1,821 Views)
Accepted Solution

Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

1821 Views, 12 Replies
01-19-2012 10:32 AM

I have imported a couple of images through Raster Design 2011 and I have 19 layouts but when I'm in a layout and I zoom in and out the images seem to be shifting. The other problem I'm dealing with is that when I create PDF's the vector info. does not lineup with the image. Each layout view has 4 viewports and there are images in two of the viewports with a rotation on them. I have uped my memory in the raster options under setup and I'm using XP OS with 4 gb of memory.

 

Any help would be apprecite it.

 

Eddie

Hi,

 

>> I'm using XP OS with 4 gb of memory.

IMHO this is the source of your problem, you can't use more than 2GB of memory for the application (for AutoCAD) and that results sometimes in problems when plotting with large images.

 

There may be two options you can use now:

 

3GB-Switch

Check with your admin if you can use the 3GB-switch, it depends on what drives may not support it (especially gc-drivers are sensitive), what image-types you use (there are some that would then crash AutoCAD when loading them) but it's a great option for getting about 1GB more memory for AutoCAD to use and so less problems for plotting.

Look >>>here<<< for how to activate it.

And to the risk: you can set WinXP to start in both modies, one to use the 3GB-switch and the other to not use it. So if the admin gives you the option to boot Windows in both variants you must not be afraid of crashes as long as you do a little bit more SAVEs as normal. And if you see that your pc crahses now when using specific commands or loading special image-formats or running specific applications you can just boot again not using the switch and that's it.

 

Plot to DWF

Try to plot to DWF, so instead of plotting to the plotter create a DWF-plot instead and use then DesignReview to open the DWF-file and print it to the plotter. On one side DWF uses less memory to plot, you are not dependent of any plotterdriver plus you have the option (within the details of your DWF-pc3 settings) to reduce the resolution it it's really necessary.

 

The best option to avoid the whole problem would be to upgrade to Win7 64bit, of course.

 

- alfred -

Distinguished Mentor
thepworth
Posts: 525
Registered: ‎03-02-2011
Message 2 of 13 (1,760 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-20-2012 09:38 PM in reply to: ealanis

I've had similar issues with .SID aerial imagery in both Map3D and Civil3D when the imagery was inserted by the "Mapiinsert" command, which is similar to RD's attachment process.  2011 had an update for FDO connected images, but working with a support request to AD, i basically was told that there wasn't much that could be done as the "old way of doing it" was being replaced through the FDO technology.  long story short - I've seen the same problem but never had a solution to my issue.  I wish you luck with it - if you're on subscription, I'd encourage you to open a support request with AD directly :smileysad:


C3D 2011
Intel Xeon E5630@2.53Ghz
NVIDA Quadro NVS420 Dual Monitor
12GB Ram / Win7 Professional 64bit SP1
*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,583
Registered: ‎06-29-2007
Message 3 of 13 (1,756 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-21-2012 05:12 AM in reply to: ealanis

Hi,

 

>> I'm using XP OS with 4 gb of memory.

IMHO this is the source of your problem, you can't use more than 2GB of memory for the application (for AutoCAD) and that results sometimes in problems when plotting with large images.

 

There may be two options you can use now:

 

3GB-Switch

Check with your admin if you can use the 3GB-switch, it depends on what drives may not support it (especially gc-drivers are sensitive), what image-types you use (there are some that would then crash AutoCAD when loading them) but it's a great option for getting about 1GB more memory for AutoCAD to use and so less problems for plotting.

Look >>>here<<< for how to activate it.

And to the risk: you can set WinXP to start in both modies, one to use the 3GB-switch and the other to not use it. So if the admin gives you the option to boot Windows in both variants you must not be afraid of crashes as long as you do a little bit more SAVEs as normal. And if you see that your pc crahses now when using specific commands or loading special image-formats or running specific applications you can just boot again not using the switch and that's it.

 

Plot to DWF

Try to plot to DWF, so instead of plotting to the plotter create a DWF-plot instead and use then DesignReview to open the DWF-file and print it to the plotter. On one side DWF uses less memory to plot, you are not dependent of any plotterdriver plus you have the option (within the details of your DWF-pc3 settings) to reduce the resolution it it's really necessary.

 

The best option to avoid the whole problem would be to upgrade to Win7 64bit, of course.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 4 of 13 (1,742 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-23-2012 06:03 AM in reply to: ealanis

Hi Eddie,

 

Do you have the same issue with a new file created from scratch with only a few layouts and images in it?

Try placing the images and geometry close to the origin (point 0,0,0).

 

If the issue persists, can you please upload your files so that we can have a look?

 

Cheers,

Luciane

 

Luciane Conceição
Product Support Specialist
Autodesk, Inc.

Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 5 of 13 (1,716 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-25-2012 09:20 AM in reply to: ealanis

Hi Eddie,

 

Did the suggestions work for you?

 

Cheers,

Luciane

New Member
ealanis
Posts: 2
Registered: ‎01-19-2012
Message 6 of 13 (1,713 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-25-2012 09:28 AM in reply to: ealanis

Thanks for all the feedback, it seems that it comes down to memory at the end of the day using XP. If I work in model space and clip the image to only what I need I don't run into any problems in Layouts it seems to be a problem. The images I'm working with are huge (1.2gb). I've tried this in Autocad 64bit Windows 7 with 16 gb of memory and the problem dissapears.

 

Thanks Again.Eddie

Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 7 of 13 (1,689 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

01-27-2012 09:05 AM in reply to: ealanis

Thanks for the update, Eddie!

Have a nice weekend.

Cheers,

Luciane

Member
jchazard
Posts: 3
Registered: ‎04-12-2012
Message 8 of 13 (1,588 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

04-12-2012 12:49 PM in reply to: luconceicao

I am also having an issue with my designs not lining up with my background aerial images when I zoom in and out in paper space.  This is only an issue when I use the dview comand and have twisted my drawings.  Does anyone have a suggestion?

Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 9 of 13 (1,574 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

04-13-2012 06:02 AM in reply to: jchazard

Hi,

Does it happen with all the files or only one?

Can you reproduce it with multiple machines?

Do you have a supported graphics card and driver?

Is the geometry too far from the origin (0,0,0)?

 

Cheers,

Luciane

New Member
nleelong
Posts: 1
Registered: ‎09-25-2012
Message 10 of 13 (1,385 Views)

Re: Image shifting in Paper Space "Autocad 2011"

09-25-2012 12:45 AM in reply to: ealanis

I have this same problem happening with a Window 7 64 bit machine. Was there a resolution to the above?

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.