AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Distinguished Contributor
353 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-08-2008
Post 1 of 6

How to turn the on Quick Access Toolbar?

1400 Views, 5 Replies
10-18-2011 08:30 PM

Before i start, i know i can this through the CUI by setting the workspace current. I dont want this as it resets the workspace everytime (without going into it, no staff members cant save there workspace) so is there anyway to just turn it on? similar to the 'menubar' command would be nice...  thanks in advance for any help...

*Pro
1,814 Posts
80 Kudos
Registered: ‎12-08-2003
Post 2 of 6

Re: How to turn the on Quick Access Toolbar?

10-19-2011 04:54 AM in reply to: damo3

The Quick Access Toolbar (QAT)has been buggy from day one.  

 

The trick I learned to get it back is:

1. Enter the command CUI

2. Right-click on the current Workspace and when the pop-up menu appears, select "Set Current" (even though it is already current)

 

This will give the Workspace a "nudge", and the QAT will then appear.  This has always worked for me, don't know why :smileywink:

Distinguished Contributor
353 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-08-2008
Post 3 of 6

Re: How to turn the on Quick Access Toolbar?

10-19-2011 02:21 PM in reply to: damo3

Appreicate the reply murray, but i think you missed the first sentence in my post indicating im looking for a method OTHER than the CUI. doing it from the CUI resets the workspace if it has been modified, and i dont want this.

*Expert Elite*
24,223 Posts
1,594 Kudos
Registered: ‎11-06-2003
Post 4 of 6

Re: How to turn the on Quick Access Toolbar?

10-20-2011 05:44 AM in reply to: damo3

Manually save your workspace with -WSSAVE command after you "put it back" and it should never change regardless of what you do with CUI afterwards.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Pro
1,814 Posts
80 Kudos
Registered: ‎12-08-2003
Post 5 of 6

Re: How to turn the on Quick Access Toolbar?

10-20-2011 06:26 AM in reply to: pendean

Dean, should he follow your -WSSAVE suggestion before or after what I suggested?

Distinguished Contributor
353 Posts
5 Kudos
Registered: ‎04-08-2008
Post 6 of 6

Re: How to turn the on Quick Access Toolbar?

10-20-2011 02:27 PM in reply to: damo3

Sorry guys, i should be more clear as i think the point of my post is being missed. Forget workspaces. Does anyone know of any other way to turn on the QAT??? IE: like the 'menubar' command it turns on only the menubar, you dont have to use a workspace to activate it. thanks all.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post