AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
Jfactory
Posts: 35
Registered: ‎02-06-2013
Message 1 of 4 (563 Views)
Accepted Solution

How do I update dims in drawing after changing dimstyle?

563 Views, 3 Replies
01-27-2014 12:28 PM

I seem to remember using _DIMSTYLE to open up the dimstyle manager and after changing a few things I had to update the parts of my drawing to reflect the new settings. I remember selecting all and clicking update.  How do I update my drawing's contents now?? I can click "Set Current" but there is no "update". Erasing my old leaders and text is becoming a pain.

 

Thanks for any help!

 

There are several ways (of course), depending on your workspace, preferences, and settings.

 

One way is to select the dims you want to update, right-click and select Update from the context menu.

 

Another way is to use the button for Dim Update on the Dimension toolbar.

 

You can also type Dim, followed by Up, select dims, Enter.

 

You can also create a new dim with the modified or new dimstyle, and use Match Props to make other dims match.

**Master
dmfrazier
Posts: 2,752
Registered: ‎05-13-2003
Message 2 of 4 (553 Views)

Re: How do I update dims in drawing after changing dimstyle?

01-27-2014 12:46 PM in reply to: Jfactory

There are several ways (of course), depending on your workspace, preferences, and settings.

 

One way is to select the dims you want to update, right-click and select Update from the context menu.

 

Another way is to use the button for Dim Update on the Dimension toolbar.

 

You can also type Dim, followed by Up, select dims, Enter.

 

You can also create a new dim with the modified or new dimstyle, and use Match Props to make other dims match.

Active Contributor
Jfactory
Posts: 35
Registered: ‎02-06-2013
Message 3 of 4 (545 Views)

Re: How do I update dims in drawing after changing dimstyle?

01-27-2014 01:12 PM in reply to: dmfrazier

Thank you very much! For some reason it isn't in my right-click context menu.

 

I like the _DIM followed by UP method. That worked wonderfully! And the match properties one makes sense, I should've thought of that  :smileyhappy:

 

 

**Master
dmfrazier
Posts: 2,752
Registered: ‎05-13-2003
Message 4 of 4 (540 Views)

Re: How do I update dims in drawing after changing dimstyle?

01-27-2014 01:33 PM in reply to: Jfactory

You're welcome.

 

"...it isn't in my right-click context menu"

 

Nor mine.  I mis-wrote. I mixed up one of my custom toolbars (for DimUpdate) and the right-click to change the Dim Style (which is another option that should accomplish the same thing).

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!