AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
cawaugh
Posts: 25
Registered: ‎12-02-2011
Message 1 of 15 (1,199 Views)
Accepted Solution

Dwg opening with layers all white

1199 Views, 14 Replies
10-01-2012 12:19 PM

Why is a dwg opening with layers looking all white on one pc but open up with colored layers on another pc?

Whenever i open certain drwings on my laptop the layers show normal colors, but when a client opens up the same drawing, they only see the graphics in white. it does not happen all the time but occassionally it does and it drives people crazy as we cannot find the issue. Thanks for any assistance with this issue.

I did,. It did seem to make a difference and I am looking into it with the client.

I appreciate all of the responses.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,722
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 15 (1,197 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-01-2012 12:22 PM in reply to: cawaugh

Post such a file with this exact, let's all have a look.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Contributor
cawaugh
Posts: 25
Registered: ‎12-02-2011
Message 3 of 15 (1,195 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-01-2012 12:24 PM in reply to: cawaugh

Please send me your email and i'll get a copy to you. Thanks!

Distinguished Contributor
Kazo
Posts: 116
Registered: ‎04-30-2006
Message 4 of 15 (1,149 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-03-2012 06:47 PM in reply to: cawaugh

POST!!!!!! NOT POST!!!!!!!!!

Contributor
cawaugh
Posts: 25
Registered: ‎12-02-2011
Message 5 of 15 (1,136 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 05:39 AM in reply to: cawaugh

I responded they way I did because the client needed to give me permission to release this drawing for those in the discussion group to review. What i have since found out that may shed some light is that in AutoCAD or AutoCAD Electrical 2011 it shows up fine, when it is opened in 2012 or 2013 the graphics show up white AND the line weights show up as whatever the default is (LWDEFAULT = 25). 2011 has this set as well but is clean looking in that version.

i hope is sparks someone's memory. Thanks in advance.

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,607
Registered: ‎06-29-2007
Message 6 of 15 (1,131 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 05:56 AM in reply to: cawaugh

Hi,

 

>> when it is opened in 2012 or 2013 the graphics show up white AND

>> the line weights show up as whatever the default is

Tried it with (plane) AutoCAD 2012 and 2013 ==> none of the objects or layers are white, all geometry has it's (visible) line-weight.

 

 

May be it's not AutoCAD alone, but only as Electrical-vertical showing this symptoms?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,325
Registered: ‎09-16-2009
Message 7 of 15 (1,129 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 06:02 AM in reply to: cawaugh

I opened it with 2013 Electrical, no problem. Got to be the graphic card fault.

Contributor
cawaugh
Posts: 25
Registered: ‎12-02-2011
Message 8 of 15 (1,119 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 06:12 AM in reply to: cawaugh

The attached gif is similar to what shows up when I open the drawing in 2012 or 2013. I opened it both in base AutoCAD and Electrical with the same results. 2011 AutoCAD or Electrical shows it as a clean looking drawing.

I am using the same laptop so the graphics card as another post suggests would apparently be a non-issue unless 2012 and 2013 are needing a heavier duty graphics card. One other thing, it doesn't happen on all drawings in a set, it only happened to a few. It may be a setting in 2011 is being interpreted differenly in 2012 or 2013.

Contributor
cawaugh
Posts: 25
Registered: ‎12-02-2011
Message 9 of 15 (1,114 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 06:16 AM in reply to: Patchy

The jpg you attached is the same as what I get on some of the drawings. Most are all white with the line weight of hte graphics showing up extra thick versus having the graphics showing up with all thin lines. It seems that in 2011 is doesn't matter the default line weight or the line weight of the layer, they all turn up nice and clean whereas in 2012 and 2013 the graphics are a lot thicker making for a poor print out. I'm sure it's something really easy and i am just missing it but as they say, two heads are better than one.:smileyhappy:

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,607
Registered: ‎06-29-2007
Message 10 of 15 (1,113 Views)

Re: Dwg opening with layers all white

10-04-2012 06:19 AM in reply to: cawaugh

Hi,

 

ok, start _PAGESETUP when you have opened the drawing. Then you will see that you have assigned a plotstyle-table and you have set "show plotstyles".

As long as the system does not find the MOM2006.ctb you will all see in color. But when this CTB is found you see what the CTB converts on display.

 

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.