AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
thebeesnees
Posts: 30
Registered: ‎04-05-2005
Message 1 of 5 (676 Views)
Accepted Solution

Duplicate Attribute (echo)

676 Views, 4 Replies
11-16-2012 02:25 AM

I have a drawing template (block) where the drawing number is displayed in two locations (attributes). The same value has to be entered in both attributes.

 

Is there any way of "echoing" the data from one attribute to other attributes (or text objects)?

Almost perfect.

 

Only minor issue is that the second attribute (COPY) can be overwritten accidentally. Would be ideal if the second attribute could be hidden or protected although I don't think it is possible.

 

Does the job though, thanks for your help.

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,071
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 5 (667 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

11-16-2012 05:21 AM in reply to: thebeesnees

Hi,

 

using fields can do that (>>>details<<<).

Check the attached drawing with one sample block inserted. Change it's attribute "ORIG" and after that do a _REGEN.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
thebeesnees
Posts: 30
Registered: ‎04-05-2005
Message 3 of 5 (661 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

11-16-2012 06:08 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Almost perfect.

 

Only minor issue is that the second attribute (COPY) can be overwritten accidentally. Would be ideal if the second attribute could be hidden or protected although I don't think it is possible.

 

Does the job though, thanks for your help.

 

Active Contributor
cvc-it-mb
Posts: 48
Registered: ‎10-20-2006
Message 4 of 5 (301 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

02-13-2014 11:53 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Ok, nice example. But how did you do it?

Active Contributor
cvc-it-mb
Posts: 48
Registered: ‎10-20-2006
Message 5 of 5 (294 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

02-13-2014 03:17 PM in reply to: cvc-it-mb

Found it... I was unclear on the step-by-step.

 

  1. Create a single attribute.
  2. Create an MText object or another Attribute.
  3. Within the editor, open the shortcut menu (right-click in edit-box) and select insert field.
  4. Field Category: Objects
  5. Field Names: Object.
  6. For Object Type, click the select object button, then select the attribute from your drawing.
  7. Select Property: Value.

 

Thanks,

Jim

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.