AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
thebeesnees
Posts: 30
Registered: ‎04-05-2005
Message 1 of 5 (736 Views)
Accepted Solution

Duplicate Attribute (echo)

736 Views, 4 Replies
11-16-2012 02:25 AM

I have a drawing template (block) where the drawing number is displayed in two locations (attributes). The same value has to be entered in both attributes.

 

Is there any way of "echoing" the data from one attribute to other attributes (or text objects)?

Almost perfect.

 

Only minor issue is that the second attribute (COPY) can be overwritten accidentally. Would be ideal if the second attribute could be hidden or protected although I don't think it is possible.

 

Does the job though, thanks for your help.

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,383
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 5 (727 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

11-16-2012 05:21 AM in reply to: thebeesnees

Hi,

 

using fields can do that (>>>details<<<).

Check the attached drawing with one sample block inserted. Change it's attribute "ORIG" and after that do a _REGEN.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
thebeesnees
Posts: 30
Registered: ‎04-05-2005
Message 3 of 5 (721 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

11-16-2012 06:08 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Almost perfect.

 

Only minor issue is that the second attribute (COPY) can be overwritten accidentally. Would be ideal if the second attribute could be hidden or protected although I don't think it is possible.

 

Does the job though, thanks for your help.

 

Active Contributor
cvc-it-mb
Posts: 48
Registered: ‎10-20-2006
Message 4 of 5 (361 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

02-13-2014 11:53 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Ok, nice example. But how did you do it?

Active Contributor
cvc-it-mb
Posts: 48
Registered: ‎10-20-2006
Message 5 of 5 (354 Views)

Re: Duplicate Attribute (echo)

02-13-2014 03:17 PM in reply to: cvc-it-mb

Found it... I was unclear on the step-by-step.

 

  1. Create a single attribute.
  2. Create an MText object or another Attribute.
  3. Within the editor, open the shortcut menu (right-click in edit-box) and select insert field.
  4. Field Category: Objects
  5. Field Names: Object.
  6. For Object Type, click the select object button, then select the attribute from your drawing.
  7. Select Property: Value.

 

Thanks,

Jim

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!