AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
*Expert Elite*
doni49
Posts: 1,614
Registered: ‎12-22-2012
Message 1 of 4 (947 Views)

Copy Layer Filters from one dwg to another?

947 Views, 3 Replies
05-06-2013 02:21 PM

Does anyone know of a way to copy just the layer filters from one drawing to another?

 

We've got a boat load of filters in our template file.  But when I created new drawing files using Civil 3D's Plan & Production tool, the layer filters aren't in the new drawings.

 

I'm not asking for help getting C3D to include the filters when creating the sheets.  That would be a question better asked in the C3D board.  But now that I've got all these dwg files, I WOULD like to copy the filters in to them.

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.


Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Cusomization

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,360
Registered: ‎09-15-2010
Message 2 of 4 (940 Views)

Re: Copy Layer Filters from one dwg to another?

05-06-2013 03:37 PM in reply to: doni49

With straight AutoCad no OOTB commands available to import and export layer filters.

Using C3d or MAP verticals you can do it easily using the LAYERSAVEFILTERTREE and LAYERLOADFILTERTREE commands. It works from version 2012 to present, I don't know if it's available prior to 2012 releases.

I used it to put our layer filters in our dwt's and it worked very well.

 

Hope this helps.

 

 

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
*Expert Elite*
doni49
Posts: 1,614
Registered: ‎12-22-2012
Message 3 of 4 (908 Views)

Re: Copy Layer Filters from one dwg to another?

05-07-2013 05:57 AM in reply to: Jay_B

Thanks.  It seems really odd that such a command would be part of one of the verticals as opposed to the base AutoCAD program.  But at least it's available for me to use.

 

I'll try it out later today.

Don Ireland



If a reply solves your issue, please remember to click on "Accept as Solution". This will help other users looking to solve a similar issue. Thank you.


Forum links:
AutoCAD 2013/2014/2015
AutoCAD 2010/2011/2012

AutoLISP, VB and other AutoCAD customization


Civil 3D General
Civil 3d Cusomization

Valued Mentor
TerryDotson
Posts: 484
Registered: ‎06-06-2010
Message 4 of 4 (897 Views)

Re: Copy Layer Filters from one dwg to another?

05-07-2013 07:14 AM in reply to: doni49
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.