AutoCAD 2010/2011/2012

AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
pulliamm
Posts: 4
Registered: ‎02-01-2010
Message 1 of 4 (197 Views)
Accepted Solution

Automatic surface selection

197 Views, 3 Replies
01-02-2012 07:30 AM

When I try to select a point on a 3D solid, the first surface I encounter is automatically selected and I can then only select points on that surface.

What is this feature called, and how do I turn it off?

(It makes it difficult to get to exactly what I want, especially when the model is complex.)

 

Thank you!

DUCS or F6 key

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,325
Registered: ‎09-16-2009
Message 2 of 4 (127 Views)

Re: Automatic surface selection

01-03-2012 09:08 AM in reply to: pulliamm

DUCS or F6 key

Product Support
jason.drew
Posts: 324
Registered: ‎06-17-2010
Message 3 of 4 (112 Views)

Re: Automatic surface selection

01-03-2012 11:00 AM in reply to: pulliamm

You might try adjusting the grip functions as well:

 

http://exchange.autodesk.com/autocad/enu/online-help/browse#WS1a9193826455f5fff715e63122ec92cca0-7f6...

 

Thank you,



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Member
pulliamm
Posts: 4
Registered: ‎02-01-2010
Message 4 of 4 (108 Views)

Re: Automatic surface selection

01-03-2012 11:13 AM in reply to: pulliamm

Thanks guys, the F6 worked!

 

So much nicer having that "helpful" feature disabled.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.