AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Valued Contributor
yorkhighschool
Posts: 75
Registered: ‎07-28-2008
Message 1 of 4 (108 Views)

3D Glitches

108 Views, 3 Replies
04-30-2012 10:25 AM

Hello...I was wondering if anyone else has experienced this or something similar. If so, what was the cause? A bit more info...our computer labs at my school run in a Citrix environment....which may or may not be useful info.

 

Our Student computers will randomly and intermittently freeze up only when they are working in AutoCAD 3D “mode.” We’ve been working in 2D “mode” all year and haven’t had an issue. It’s odd, because it is seemingly random and sometimes it will freeze up for a while, and sometimes just a couple of minutes.

 

Another random occurrence; sometimes when we try to print one of the AutoCAD 3D images, it will not print anything. I made up a 3D title block, and it works 99% of the time, but every now and again it will print just a blank sheet. If you go to layout 2 it’ll print, but no matter what you try it will not print the title block from layout one. If you re-open the .dwt file and draw on it again, it will work.

 

Any ideas? Thanks.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,474
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 4 (84 Views)

Re: 3D Glitches

05-01-2012 04:49 AM in reply to: yorkhighschool

yorkhighschool wrote:

....but no matter what you try it will not print the title block from layout one.

Any ideas? Thanks.


Attach the file here that exhibits this behavior.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Valued Contributor
yorkhighschool
Posts: 75
Registered: ‎07-28-2008
Message 3 of 4 (81 Views)

Re: 3D Glitches

05-01-2012 05:18 AM in reply to: yorkhighschool

Thank you...please see attached.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,474
Registered: ‎04-20-2006
Message 4 of 4 (68 Views)

Re: 3D Glitches

05-01-2012 10:22 AM in reply to: yorkhighschool

Well, it did print for me but I am using a different printer, so I didn't really solve anything there.

 

And this will be a long shot too, but try turning solidhist to 0 on the machines (I do this in my template) and see if the 3D runs better.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.