AutoCAD 2007/2008/2009

AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,705
Registered: ‎11-06-2003
Message 11 of 19 (192 Views)

Re: Text Not Recognized

10-12-2012 02:37 PM in reply to: amflasf

See screenshot after I installed the fonts: looks fine, correct?

 

See second attachment, how to install TTF fonts in Windows: most likely not done at the user PC or the user needs to restart AutoCAD and/or Windows.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
amflasf
Posts: 128
Registered: ‎02-09-2012
Message 12 of 19 (187 Views)

Re: Text Not Recognized

10-12-2012 02:52 PM in reply to: pendean

Yes, that is how it looks on my screen but not on my coworkers.

So the install screenshot you showed, what is that?

Normally I just dump the fonts into the C, window, font folder, restart cad and good to go.

Is there another step I should be doing?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,705
Registered: ‎11-06-2003
Message 13 of 19 (176 Views)

Re: Text Not Recognized

10-14-2012 05:35 AM in reply to: amflasf
Thats the worst way to install fonts in Windows. Read about how to do it correctly in Windows Help.
The screenshot is from the Zip file you posted, with a right-click on a font file.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
amflasf
Posts: 128
Registered: ‎02-09-2012
Message 14 of 19 (163 Views)

Re: Text Not Recognized

10-15-2012 10:21 AM in reply to: pendean

Is there something different that happens when you right click install vs. drag and drop to the fonts folder in windows?

The fonts are already on my coworkers machines...so would you suggest delete those fonts and reinstall by doing the right click method?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,705
Registered: ‎11-06-2003
Message 15 of 19 (152 Views)

Re: Text Not Recognized

10-16-2012 06:06 AM in reply to: amflasf

Since it's not working on the one PC, do you have another choice? Not really.

http://support.microsoft.com/kb/314960

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Install-or-uninstall-fonts

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
amflasf
Posts: 128
Registered: ‎02-09-2012
Message 16 of 19 (146 Views)

Re: Text Not Recognized

10-16-2012 09:06 AM in reply to: pendean

No alterntaives as this is the office font.

However, this morning I checked the computer after doing a reinstall of the font the 'proper' way and it appears to be working.

On another computer that was having issues in the office, it appears to open incorrectly but once you double click the attribute and fill in the necessary information it seems to go into place correctly. very weird.

 

I think we solved the issue...for now. I hope.

 

Thanks so much for the assistance.

Distinguished Contributor
amflasf
Posts: 128
Registered: ‎02-09-2012
Message 17 of 19 (133 Views)

Re: Text Not Recognized

10-19-2012 09:45 AM in reply to: amflasf

I thought we solved it but the issue is still occuring on my coworkers computer.

I can't figure out what the heck is going on.

It's like the font is correct but the width is not.

All properties indicate the correct settings.

 

Any thoughts?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 23,705
Registered: ‎11-06-2003
Message 18 of 19 (119 Views)

Re: Text Not Recognized

10-22-2012 06:43 AM in reply to: amflasf

They have another font being used: what changed on the PC? New Profile (Windows or AutoCAD)? Look for logs in Windows, or try a system restore.

 

Autodesk recommended uninstall/reinstall procedures are as follows
Uninstall: http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS45252
Reinstall (for XP/Vista users): http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

Ensure the user installing/uninstalling and using the product have enough rights to do so (install and reinstall as local administrator):
Unable to run AutoCAD® as a restricted user http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS1055299

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
amflasf
Posts: 128
Registered: ‎02-09-2012
Message 19 of 19 (108 Views)

Re: Text Not Recognized

10-29-2012 10:51 AM in reply to: pendean

Honesly, I have no clue what happened with the computer. It was fine, now not.

I am now going to check in with the IT guy since I've exhausted all other options.

Only thing is he doesn't know CAD specifically if it is an issue with that.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.