AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Active Contributor
allyb
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 1 of 7 (147 Views)

Scale units vs uniltess, How to change?

147 Views, 6 Replies
09-12-2008 07:30 AM
I have a drawing that is set to decimal and unitless, but in the annotation scale, and the plot scale, all the choices are given with units, for example 1" = 50' instead of 1:50. How do I make the drawing truly unitless so it reads 1:50, I must be missing a setting somewhere... Thanks!
*James Maeding
Message 2 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-12-2008 09:51 AM in reply to: allyb
I thought it was AECCDWGSETUP or AECDWGSETUP, try that

allyb <>
|>I have a drawing that is set to decimal and unitless, but in the annotation scale, and the plot scale, all the choices are given with units, for example 1" = 50' instead of 1:50. How do I make the drawing truly unitless so it reads 1:50, I must be missing a setting somewhere... Thanks!
James Maeding
Civil Engineer and Programmer
jmaeding - at - hunsaker - dotcom

Does Autodesk issue service packs on
the release you are using? not likely.
Active Contributor
allyb
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 3 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-12-2008 10:03 AM in reply to: allyb
We just have vanilla cad, no aec products. It doesn't recognize either of those commands.
*Dave Drahn
Message 4 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-15-2008 09:36 AM in reply to: allyb
That's probably in the scalelist definition. SCALELISTEDIT will access that
for the current dwg, but you can set up your templates (dwt's) as desired
for new dwgs. If you really want to control it for every dwg, we've got a
routine that autoloads that wipes the scale list, whatever it is,
completeely and rebuild's it with what we like. Happy to pass that on if
you want.


wrote in message news:6030373@discussion.autodesk.com...
We just have vanilla cad, no aec products. It doesn't recognize either of
those commands.
Distinguished Contributor
jackshield
Posts: 3,219
Registered: ‎10-22-2003
Message 5 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-15-2008 11:41 AM in reply to: allyb
some users do not understand this is the 'niller group :smileywink:
Active Contributor
allyb
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 6 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-17-2008 11:48 AM in reply to: allyb
Never heard of scalelistedit before, that fixed it!! I think we can just use the reset button in the editor for our purposes since the scales we need are on the standard list. Thanks so much!!
*Dave Drahn
Message 7 of 7 (147 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-17-2008 11:56 AM in reply to: allyb
Awesome.
You're very welcome.

wrote in message news:6033626@discussion.autodesk.com...
Never heard of scalelistedit before, that fixed it!! I think we can just
use the reset button in the editor for our purposes since the scales we need
are on the standard list. Thanks so much!!
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.