AutoCAD 2007/2008/2009

AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Distinguished Contributor
201 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-10-2003
Post 1 of 11

Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

5638 Views, 10 Replies
08-05-2009 03:00 AM
we are having an issue when inserting blocks. although the INSUNITS in both drawings are set to 0. when we insert a file it is scaled up by 25.4
this makes me think that somewhere its being converted from imperial to metric but for the life of me cant find out whats happening

i have attached both files in the event someone can figure it out Edited by: kevinmurtha@cadservices.com on Aug 5, 2009 10:14 AM Subject name changed
*Dean Saadallah
Post 2 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 04:22 AM in reply to: buttons129
MEASUREMENT command in each file, box is imperial, top file is metric.
AutoCAD will not autoscale.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
Distinguished Contributor
201 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-10-2003
Post 3 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 04:29 AM in reply to: buttons129
it makes no difference! although the settings are different in each file the box still gets inserted 25.4 times larger
*Dean Saadallah
Post 4 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 05:13 AM in reply to: buttons129
Like I said, AutoCAD will not rescale: you need a 100x100 block drawn
correctly.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
Distinguished Contributor
201 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-10-2003
Post 5 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 05:24 AM in reply to: buttons129
are you saying that -
although you can change the MEASUREMENT setting from 0 to 1 in the box file. whatever was drawn in the box file, when inserted, will always be `upscaled' by 25.4 (the imperial metric conversion)
*Vladimir Michl
Post 6 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 05:24 AM in reply to: buttons129
There are also other scale-settings than INSUNITS - see e.g.:
http://www.cadforum.cz/cadforum_en/qaID.asp?tip=4581

Vladimir Michl, http://www.xanadu.cz

---
píše v diskusním příspěvku
news:6231331@discussion.autodesk.com...
we are having an issue when inserting blocks. although the INSUNITS in both
drawings are set to 0. when we insert a file it is scaled up by 25.4
this makes me think that somewhere its being converted from imperial to
metric but for the life of me cant find out whats happening

i have attached both files in the event someone can figure it out

Edited by: kevinmurtha@cadservices.com on Aug 5, 2009 10:14 AM Subject name
changed
Mentor
184 Posts
27 Kudos
Registered: ‎06-09-2007
Post 7 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 06:13 AM in reply to: buttons129
Try -dwgunits
It is set to 1 for the box drawing (inches) and it is set to 3 (millimetres) for the drawing you are inserting it into.
Measurement determines whether a drawing uses imperial or metric hatch pattern & linetype files.
Distinguished Contributor
201 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-10-2003
Post 8 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

08-05-2009 06:23 AM in reply to: buttons129
Doben.. you are the man. that worked a treat!!

many thanks
Distinguished Contributor
211 Posts
2 Kudos
Registered: ‎06-23-2004
Post 9 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

06-29-2010 08:23 AM in reply to: doben

I have been having a similar issue.  When I checked -dwgunits, the drawing I wanted to insert the block into was set to inches and the block was set to feet.  When I set both to feet, the block inserted properly when inserted by the insert block command, but not by dragging it off the tool palette.  The block was/is a jointpole, just a circle and text (JP) and was created many versions ago, nothing fancy.  The text came in the right size, but the circle was HUGE.  Obviously I am still missing something, but I don't know what it is.  Any ideas????

 

Melody

New Member
2 Posts
0 Kudos
Registered: ‎11-03-2011
Post 10 of 11

Re: Insert block scale issue (INSUNITS seem correct)

11-03-2011 11:24 PM in reply to: buttons129
INSETUNITS value should be 1 not 0
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!