AutoCAD 2007/2008/2009

AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Member
dhenjy
Posts: 3
Registered: ‎05-08-2012
Message 1 of 3 (209 Views)

How can i add a new template by not manually typing

209 Views, 2 Replies
06-21-2012 02:00 AM
How can i add a new template by not manually typing the location of the template in the command line.?
usually i add a new template by right clicking in the model tab then click the new template then it will show a dialog box which it will look for the template in my computer but now when i right click at the model tab and click new template it goes into the command line and you have to type the location of the template (c:/desktop/newfolder/template.dwt) just like that.. can some one help me with autocad please...i did nothing on the settings.. please help me
 
IM USING LAND DESKTOP AUTOCAD 2009

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,217
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 3 (206 Views)

Re: How can i add a new template by not manually typing

06-21-2012 02:59 AM in reply to: dhenjy

Hi,

 

>> by right clicking in the model tab then click the new template then it will show a dialog box

If you do the right-click and then "new layout" ==> you don't get any question or dialog, you get a new empty layout added to your existing ones.

 

If you try to add a layout from a template (not just "new layout") then you are asked for the fie to get the layout from.

And for getting the filedialog instead of typing the full path into the command-line you should set FILEDIA to 1 (>>>details<<<).

 

BTW: if you save or open a drawing, did you get the file-dialog then?

 

HTH,  - alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Member
dhenjy
Posts: 3
Registered: ‎05-08-2012
Message 3 of 3 (188 Views)

Re: How can i add a new template by not manually typing

07-02-2012 01:39 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

thanks a lot :smileyhappy:

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.