AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Valued Mentor
mrkaplan
Posts: 481
Registered: ‎01-04-2008
Message 1 of 8 (452 Views)
Accepted Solution

express tools wont load

452 Views, 7 Replies
01-10-2013 02:28 AM

today for no apparent reason express tools will not load  . autocad behaves as if they are not installed .

they has always worked ok before that

does anyone have an idea why this happened

and is there a fix without  reinstall from cd ?   thank you

thanks to you both . i haven tried DEMANDLOAD as i read the message too late . I might try next week .

i dont believe the  issue is related to content of support folder . (besides, it is normal) .  to my knowledge acetmain.cui has graphic interface , not core commands.

 

what i did finally was switch to another session  : then  expresstools loaded . 

but some of acad behaviour was strange .  Adcenter and toolpalettes windows were sort of difficult to move even though LOCKUI is set to 0 .

 

I am starting to think this is an issue with this pc.  on any session system gives error messages,  and i am unable to load profiles because of registry error .

  

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,403
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 8 (449 Views)

Re: express tools wont load

01-10-2013 03:33 AM in reply to: mrkaplan

Hi,

 

verify the supportpaths (that one of the paths points to the ExpressTools folder) and verify if the menu ACETMAIN is loaded.

 

BTW:

>> express tools will not load

what info do you see (that we don't see) that makes you thinking that?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Mentor
mrkaplan
Posts: 481
Registered: ‎01-04-2008
Message 3 of 8 (447 Views)

Re: express tools wont load

01-10-2013 04:26 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

any express command says " no function definition" 

support path are ok

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,301
Registered: ‎09-16-2009
Message 4 of 8 (441 Views)

Re: express tools wont load

01-10-2013 04:37 AM in reply to: mrkaplan

Check the DEMANDLOAD variable (Set it to 3)

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,403
Registered: ‎06-29-2007
Message 5 of 8 (440 Views)

Re: express tools wont load

01-10-2013 04:37 AM in reply to: mrkaplan

Hi,

>> any express command says " no function definition"
>> support path are ok
And looking with the Windows-explorer into the folder to which the support-path points ==> does this folder exist and are there file in it?

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Mentor
mrkaplan
Posts: 481
Registered: ‎01-04-2008
Message 6 of 8 (425 Views)

Re: express tools wont load

01-12-2013 02:40 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

thanks to you both . i haven tried DEMANDLOAD as i read the message too late . I might try next week .

i dont believe the  issue is related to content of support folder . (besides, it is normal) .  to my knowledge acetmain.cui has graphic interface , not core commands.

 

what i did finally was switch to another session  : then  expresstools loaded . 

but some of acad behaviour was strange .  Adcenter and toolpalettes windows were sort of difficult to move even though LOCKUI is set to 0 .

 

I am starting to think this is an issue with this pc.  on any session system gives error messages,  and i am unable to load profiles because of registry error .

  

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 9,403
Registered: ‎06-29-2007
Message 7 of 8 (417 Views)

Re: express tools wont load

01-12-2013 03:20 AM in reply to: mrkaplan

Hi,

 

>> and i am unable to load profiles because of registry error

In that case try to repair (or if needed uninstall and reinstall) AutoCAD.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Valued Mentor
mrkaplan
Posts: 481
Registered: ‎01-04-2008
Message 8 of 8 (400 Views)

Re: express tools wont load

01-13-2013 10:47 PM in reply to: Patchy

DEMANDLOAD was set to 3 .

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!