AutoCAD 2007/2008/2009

AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Mentor
apanbasu
Posts: 237
Registered: ‎11-12-2004
Message 1 of 6 (556 Views)
Accepted Solution

AutoCAD Version 2008 Properties

556 Views, 5 Replies
11-25-2012 08:01 AM

I am having a problem with properties. When I left clicked an object to find out properties - It picks-up the object however as soon as I clicked the right button the high light disappears. I have attached one drawing. I was trying to find out what size font on the text so that I could scale the drawings properly. Some settings have changed on my drawings and that is not allowing to do the Properties. Can somebody help me on this?

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,987
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 6 (554 Views)

Re: AutoCAD Version 2008 Properties

11-25-2012 08:11 AM in reply to: apanbasu

Hi,

 

goto _OPTIONS and verify the right-click settings

2012-11-25 17-06-03.png 

 

Also: if the objects get's deselected there would be some message in the commandline, isn't there any?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Mentor
apanbasu
Posts: 237
Registered: ‎11-12-2004
Message 3 of 6 (368 Views)

Re: AutoCAD Version 2008 Properties

12-22-2012 08:55 AM in reply to: apanbasu

I did not have any need for Autocad for a month. That is why I did not respond to your suggestion. II still have the same problem. I do not get any error message. I have re-installed AutoCAD 2008 thru control Panel. I have attached screen shop of my right click setting and a typical drawing that will not deselect when I click right button. I just noticed that if Typein "Properties" in command line the Property Window opens. The right click will not let me do that.

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,987
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 6 (355 Views)

Re: AutoCAD Version 2008 Properties

12-23-2012 11:01 AM in reply to: apanbasu

Hi,

 

have you compared my screenshot and yours?

You have for the option "Edit Mode" ("If one or more objects are selected, right click means") ==> Repeat Last Command ... and not (like I have) Shortcut Menu

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Mentor
apanbasu
Posts: 237
Registered: ‎11-12-2004
Message 5 of 6 (350 Views)

Re: AutoCAD Version 2008 Properties

12-23-2012 01:12 PM in reply to: apanbasu

I thought I have checked it. My Right-Click configuration short cut menu was not checked. Once I checked it - It is wooking. My question is how it got chaaged? Is it possible that when I receive drawings from other people that drawing causes the change?

Thanks for helping me out.

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,987
Registered: ‎06-29-2007
Message 6 of 6 (347 Views)

Re: AutoCAD Version 2008 Properties

12-23-2012 01:17 PM in reply to: apanbasu

Hi,

 

>> Is it possible that when I receive drawings from other people that drawing causes the change?

No, because this setting is stored locally on your machine (for your user-name), it's not depending on any drawing-files.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.