AutoCAD 2004/2005/2006

AutoCAD 2004/2005/2006

Reply
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-23-2010
Post 1 of 6
Accepted Solution

problem with layers staying frozen in viewports

1110 Views, 5 Replies
12-23-2010 07:08 AM

I have a file where there are 5 layout sheets and I want some layers to show on some sheets, and not on others, obviously. When I freeze a layer in a viewport on one sheet it's fine. But when I open the drawing back up later to do work on it, the layer is unfrozen in that viewport. It's getting a bit annoying.

 

Most of the layers I'm freezing are from xref'd drawings. If the xref is unloaded and reloaded would this be the reason behind all the layers thawing in the viewports? I can't seem to figure it out.

 

Any input would help, thanks.

VISRETAIN variable.

*Pro
2,699 Posts
29 Kudos
Registered: ‎04-14-2009
Post 2 of 6

Re: problem with layers staying frozen in viewports

12-24-2010 08:42 AM in reply to: benulitron

Dumb question here. Do you know the difference between Freeze and VP Freeze?

I hope my info was useful, but if by some odd chance it actually solved your issue, feel free to mark your post as "Accept as Solution". Thanks! :smileyhappy:
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-23-2010
Post 3 of 6

Re: problem with layers staying frozen in viewports

12-24-2010 10:34 AM in reply to: benulitron

VP freeze just freezes it on the viewport, while freeze freezes it on the whole drawing.... right? I have just been using VP freeze. There's no way to just freeze something on the current layout right? I was thinking of just making 5 seperate CAD dwg files but that seems tedious.

*Pro
2,699 Posts
29 Kudos
Registered: ‎04-14-2009
Post 4 of 6

Re: problem with layers staying frozen in viewports

12-27-2010 08:14 AM in reply to: benulitron

My next thought is there may be a variable affecting this. Or do you have an add-on thta may be interfering? Or perhaps some joker added some text to your startup script?

I hope my info was useful, but if by some odd chance it actually solved your issue, feel free to mark your post as "Accept as Solution". Thanks! :smileyhappy:
*Expert Elite*
24,190 Posts
1,589 Kudos
Registered: ‎11-06-2003
Post 5 of 6

Re: problem with layers staying frozen in viewports

12-27-2010 04:37 PM in reply to: benulitron

VISRETAIN variable.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-23-2010
Post 6 of 6

Re: problem with layers staying frozen in viewports

12-28-2010 05:22 AM in reply to: pendean

Thanks! This seems to work. Needed to be set to "1" instead of "0'. I made changes on the xref, reloaded them and reopened my file and the right layers are still off. For now.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post