AutoCAD 2000/2000i/2002 Archive

AutoCAD 2000/2000i/2002 Archive

Reply
*Bastian, Marcos
Message 1 of 9 (576 Views)

Orbit Command Freezes AutoCAD

576 Views, 8 Replies
09-22-2003 02:29 AM
Dear Friends:

My AutoCAD freezes VERY often while using the 3D ORBIT command with my 3D
models. It just stops responding, no crashes, no error messages, and no way
to get out of the orbit command ... The only solution is to kill the process
via task manager... And invariably lose all unsaved changes...

I'm using AutoCAD 2002. I already tried to change the Display acceleration
options (software X hardware). Haven't got a clue of what could be causing
it.

Since this same crash has happened to other people in my office, with
different hardware configurations, here are my questions:

A) Have any of you experienced similar problems?
B) Any suggestions on how to fix it? (Other than not using the ORBIT...)

Thanks in Advance!

Bastian,
bstn-spam "at" earthlink.net
BYGROUP.COM,
Denver, CO
*McSwain, R.K.
Message 2 of 9 (576 Views)

Re: Orbit Command Freezes AutoCAD

09-22-2003 02:33 AM in reply to: *Bastian, Marcos
I have seen similar behavior. Steps we took to minimize the problem
+ Set the acceleration to software.
+ Wait until the orbit circle appears on screen before trying to "orbit"
[What that means is while running orbit on a complex drawing (say with hundreds of thousands of 3Dfaces) - it takes AutoCAD a while to get orbit going and generate the "orbit circle" on the screen - if we moved the mouse prior to this (trying to start rotating the view) - it almost always crashed or locked up. If we waited until the "orbit circle" appeared and AutoCAD was through generating the geometry on screen, it did not fail near as often.] No hard facts on this - just something we noticed.


"Marcos Bastian" wrote
>
> My AutoCAD freezes VERY often while using the 3D ORBIT command with my 3D
> models. It just stops responding, no crashes, no error messages, and no way
> to get out of the orbit command ... The only solution is to kill the process
> via task manager... And invariably lose all unsaved changes...
*Cedillo, Phil
Message 3 of 9 (576 Views)

Re:

09-22-2003 04:24 AM in reply to: *Bastian, Marcos
It happens....

As a precaution, always save your work before doing a 3d-orbit


"R.K. McSwain" wrote in message
news:AA485A7AD8E4853053FAED6D8341BA32@in.WebX.maYIadrTaRb...
> I have seen similar behavior. Steps we took to minimize the problem
> + Set the acceleration to software.
> + Wait until the orbit circle appears on screen before trying to "orbit"
> [What that means is while running orbit on a complex drawing (say with
hundreds of thousands of 3Dfaces) - it takes AutoCAD a while to get orbit
going and generate the "orbit circle" on the screen - if we moved the mouse
prior to this (trying to start rotating the view) - it almost always crashed
or locked up. If we waited until the "orbit circle" appeared and AutoCAD was
through generating the geometry on screen, it did not fail near as often.]
No hard facts on this - just something we noticed.
>
>
> "Marcos Bastian" wrote
> >
> > My AutoCAD freezes VERY often while using the 3D ORBIT command with my
3D
> > models. It just stops responding, no crashes, no error messages, and no
way
> > to get out of the orbit command ... The only solution is to kill the
process
> > via task manager... And invariably lose all unsaved changes...
>
*McSwain, R.K.
Message 4 of 9 (576 Views)

Re:

09-22-2003 06:45 AM in reply to: *Bastian, Marcos
"Phil Cedillo" wrote in message news:ECA1D29E1C2F6FAC2E992F8FCE104634@in.WebX.maYIadrTaRb...
> It happens....
>
> As a precaution, always save your work before doing a 3d-orbit

What happens? Who said anything about not saving?
*McDonald, Owen
Message 5 of 9 (576 Views)

Re:

09-22-2003 07:15 AM in reply to: *Bastian, Marcos
I had the same problem.

Do you use XTABS from www.caddzone.com? If you do, make sure you have
downloaded the latest version. The previous version caused AutoCAD to lock
up every time I did a 3D-ORBIT.

Hope this Helps

Owen

"R.K. McSwain" wrote in message
news:51FC3299A2964AF9E92F8DD5287112D0@in.WebX.maYIadrTaRb...
> "Phil Cedillo" wrote in message
news:ECA1D29E1C2F6FAC2E992F8FCE104634@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > It happens....
> >
> > As a precaution, always save your work before doing a 3d-orbit
>
> What happens? Who said anything about not saving?
*McSwain, R.K.
Message 6 of 9 (576 Views)

Re:

09-22-2003 10:45 PM in reply to: *Bastian, Marcos
"Owen McDonald" wrote
>
> Do you use XTABS from www.caddzone.com?

No.
Valued Contributor
westernsoul
Posts: 51
Registered: ‎03-29-2004
Message 7 of 9 (576 Views)

Re:

04-30-2004 11:04 AM in reply to: *Bastian, Marcos
We have the same problems with 3D Orbit crashing our computers. Some of us have just upgraded to p4 3.2 G dell computers. Our old 1.7 gig dells had no problems.

Whats the deal?

I uninstalled x-tabs... but still get crashes.

Brian~
Distinguished Contributor
old-cadaver
Posts: 5,183
Registered: ‎12-12-2003
Message 8 of 9 (576 Views)

Re: Orbit Command Freezes AutoCAD

04-30-2004 12:33 PM in reply to: *Bastian, Marcos
try lowering your VIEWRES setting, and try using one of the "flat" shading options.
Member
vinodhkumar
Posts: 5
Registered: ‎06-04-2012
Message 9 of 9 (269 Views)

form a box using four points givan by user in autocad.net

06-27-2012 02:25 AM in reply to: *Bastian, Marcos

user picks four points in prompt,by using that points form a box in autocad.net. please give suggestions

thanks in advance

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.