Vault General

Reply
*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 1 of 10 (656 Views)

Trouble starting ADMS

656 Views, 9 Replies
11-19-2012 05:48 AM

When I double-click to start ADMS I get this message, "Error starting service 'Autodesk Data Management Job Dispatch'....."

2012-11-19_0733.png

 

I can close the error message and try it again and it starts the second time.  When I check the event viewer, here is what I see. It says that "A timeout was reached (30000 milliseconds) while waiting..."

 

2012-11-19_0741.png

 

 

 

In the ADMS, under Tools>Administration, Advanced Settings, Settings, I have set the connection timeout set to 5000 seconds, but still get this error, so this must be something different.

 

The problem is that when I try to run my Vault backup over the weekend (unattended), it fails because the ADMS doesnt start.

Employee
JamesMcMullen
Posts: 297
Registered: ‎03-19-2009
Message 2 of 10 (644 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-19-2012 12:39 PM in reply to: karthur1

I started seeing this lately myself but thought it was because I was reverting my VMware images for testing.  Is there anything in the Event Viewer on why the "Job Dispatch" stopped?  I would also double check that the service itself is set to be started automatically.  I find once I start the service (again unsure why it stops) the ADMS Console works properly.

 

-Jim

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 3 of 10 (639 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-19-2012 01:07 PM in reply to: JamesMcMullen

There are only three events in the event viewer for that day.

1. the time out error

2. the autodesk data management job dispatch service failed to start due to the following error: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

3. Application:Connectivity.ADMSConsole.exe, Description:The process was terminated due to a n unhandled exception.

 

I checked the Services and the autodesk data management job dispatch is set to start automatically.

Employee
olearya
Posts: 649
Registered: ‎08-14-2008
Message 4 of 10 (632 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-19-2012 03:25 PM in reply to: karthur1

Hey Kirk,

 

Can I get you to quickly check this blog post before we dig deeper:

 

http://crackingthevault.typepad.com/crackingthevault/2012/08/error-1053-during-the-start-of-autodesk...



Allan
Product Manager
Autodesk, Inc.
*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 5 of 10 (621 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-20-2012 05:12 AM in reply to: olearya

Allan,

I did the suggestion at th bottom of the blog " The quickest method would be to unplug the network cable, start the service and plug it back after the Service is running".

 

The ADMJD was already started, so I stopped it, unplugged the server network cable, started the service, then plugged the cable back in.

 

We will see how it goes over the weekend when the backup task runs.  The next time I see this error, I will see if the service is started or not.

 

Thanks

Employee
JamesMcMullen
Posts: 297
Registered: ‎03-19-2009
Message 6 of 10 (616 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-20-2012 06:05 AM in reply to: karthur1

With the "3. Application:Connectivity.ADMSConsole.exe, Description:The process was terminated due to an unhandled exception.", is it possible to get more information around the issue?  The information in the "General tab" might be able to help us out.  Hopefully what you did will get you through the weekend backup.

 

-Jim

 

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 7 of 10 (608 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-20-2012 08:27 AM in reply to: JamesMcMullen

Jim,

General Tab

General_Tab.png

 

Details Tab

 

Details tab.png

 

 

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 8 of 10 (561 Views)

Re: Trouble starting ADMS

11-26-2012 05:57 AM in reply to: karthur1

The backup did complete over the weekend.  Hopefully, it will complete sucessfully next week as well.  I will report back then.

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 9 of 10 (509 Views)

Re: Trouble starting ADMS

12-17-2012 05:26 AM in reply to: karthur1

Checked the backup this morning.  Noticed that the backup did not run over the weekend.  I checked the event viewer and found the same three errors listed for Saturday (thats when the backup runs).

 

ADMS_Error.png

 

 

I tried to start the ADMS Console and got this message.

 

Service_error.png

 

Clicked OK and tried again and it started the second time.  Same thing as before, so doing the "unplug the cable" trick didnt do it.... Must be something a little more deeper than that.

 

I followed the link to the blog mentioned above and ended up here.  In the user comments, Hans Veer suggests to to this.

 

2012-12-17_0750.png

 

So I tried that and we will see how it goes.

 

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,151
Registered: ‎04-27-2005
Message 10 of 10 (454 Views)

Re: Trouble starting ADMS

01-14-2013 09:10 AM in reply to: karthur1

I am still having issues in getting the ADMS backup to run consistently when it is started from a scheduled task.  Still getting the same error in the Event Viewer.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community