Vault General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
tahdesign
Posts: 250
Registered: ‎11-13-2006
Message 1 of 11 (2,431 Views)

Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

2431 Views, 10 Replies
09-27-2011 09:48 AM

My install of Product Design Suite Premium 2012 includes AutoCAD and AutoCAD Mechanical. In the AutoCAD profile ribbon menu thee is a Vault area. Thee is not one in the AutoCAD Mechanical ribbon menu. Is this on purpose? To check files in/out in AutoCAD Mechanical it appears I must use the drop down menu.

Employee
Senthil-Autodesk
Posts: 556
Registered: ‎10-12-2006
Message 2 of 11 (2,419 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

09-28-2011 07:24 PM in reply to: tahdesign

Hi

 

The following information is from Readme. Can you please try this and see if you can get the Vault Tab in the ribbon?

 

  • The Vault ribbon and toolbar may be missing when launching AutoCAD and AutoCAD-based products from the same installation but using different profiles. To restore the Vault ribbon and toolbar, enter CUILOAD and load the "VaAc.cuix" file from the respective locations:
    • For Windows XP - C:\Documents and Settings\ [username] \Application Data\Autodesk\ [product name] \R18.1\ [lang] \Support
    • For Windows 7 and Vista - C:\Users\ [username] \AppData\Roaming\Autodesk\ [product name] \R18.1\ [lang] \Support


Senthil Kumar
Vault QA Team
Autodesk, Inc.


Be sure to check out the Vault Help!
Valued Mentor
MaximUdod
Posts: 520
Registered: ‎01-14-2010
Message 3 of 11 (1,937 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

06-11-2012 12:49 AM in reply to: tahdesign

We have same issue at least on several PCs and there is no "VaAc.cuix" on the disk C at all.

Both Vault Pro and ACADM were reinstalled several times. What might be wrong?

Employee
Senthil-Autodesk
Posts: 556
Registered: ‎10-12-2006
Message 4 of 11 (1,934 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

06-11-2012 02:00 AM in reply to: MaximUdod

Hi,

 

What is your order of installation? Try this order and let us know how that goes.

 

1. Install ACADM

2. Install Vault Professional Client.

 

If you have the order in reverse way then try the following

 

1. Go to Control Pane->Add Remove Programs

2. Select Vault Pro Client - Add/Remove Features and then check whether AutoCAD Mechanical Add-in was selected or not. If not select and install

 

One of the above should help you to get the Vault add-in inside ACADM. Let us know if you cannot see the add-in still.

 

 



Senthil Kumar
Vault QA Team
Autodesk, Inc.


Be sure to check out the Vault Help!
Valued Mentor
MaximUdod
Posts: 520
Registered: ‎01-14-2010
Message 5 of 11 (1,932 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

06-11-2012 02:52 AM in reply to: Senthil-Autodesk

The key problem is:

In our product set Vault Pro 2012 Client installer is supposed to show at least 7 features in list of features :

  1. Autoloader
  2. AutoCAD Mechanical 2012 Add-In
  3. AutoCAD Electrical 2012 Add-In
  4. Autodesk Inventor 2012 Add-In
  5. MS Office Add-In
  6. MS Outlook Add-In
  7. Samples

(source - http://www.cadlinecommunity.co.uk/Blogs/Blog.aspx?ScoId=afdf3378-a0dc-42b3-8c19-859c455a1f05, we don't have  AutoCAD Architecture)

 

But insted it shows only 4:

  1. Autoloader
  2. Autodesk Inventor 2012 Add-In
  3. MS Office Add-In
  4. Samples

I wonder where is the rest? And how to make Vault Pro 2012 Installer  see them?

Employee
Senthil-Autodesk
Posts: 556
Registered: ‎10-12-2006
Message 6 of 11 (1,928 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

06-11-2012 03:02 AM in reply to: MaximUdod

Hi,

 

Thanks for your reply.

 

Do you have the following installed and ran atleast once in that machine?

 

  • AutoCAD Mechanical 2012
  • AutoCAD Electrical 2012
  • MS Outlook

Also did you try uninstalling and installing just Vault Pro 2012 alone? If possible please send me the screenshot of your installed programs from the add/remove programs list.

 



Senthil Kumar
Vault QA Team
Autodesk, Inc.


Be sure to check out the Vault Help!
Active Member
anna.nowak
Posts: 7
Registered: ‎04-17-2012
Message 7 of 11 (1,610 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

12-05-2012 04:50 AM in reply to: Senthil-Autodesk

I have similar problem with PrDS 2013 on several machines. On three of them Vault Client installation "see" only AutoCAD Mechanical, and doesn't see AutoCAD Electrical at all. On fourth machine installer was able to install add-in on Electrical, but not Mechanical.

I tried every possible combination - I uninstalled Mechanical to check, if Vault installer will see Electrical. Obviously Electrical was started and closed befor Vault installation, but nothing helps. Installer somehow chooses some AutoCAD and shows it on the list to install.

Can anybody help me to add Vault Workgroup add-in to my Electrical or Mechanical? I can load cui, but application component are also needed to be loaded to AutoCAD.

Thanks for any idea.

Valued Mentor
MaximUdod
Posts: 520
Registered: ‎01-14-2010
Message 8 of 11 (1,596 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

12-05-2012 05:15 AM in reply to: tahdesign

The UI language of your CAD installed should comply with language of Vault Client.

In some configurations you need to install two Vault clients of different languages ie (Pro and Basic).

Active Member
anna.nowak
Posts: 7
Registered: ‎04-17-2012
Message 9 of 11 (1,576 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

12-05-2012 06:12 AM in reply to: MaximUdod
Thank you for the hint. Indeed, the problem has something to do with languages, because english Vault installer sees Electrical and polish Vault installer sees Mechanical (polish). Should I install two Vault Workgroup clients in two languages on the same machine? Is this possible?
Valued Mentor
MaximUdod
Posts: 520
Registered: ‎01-14-2010
Message 10 of 11 (1,570 Views)

Re: Vault ribbon menu missing for AutoCAD Mechanical 2012

12-05-2012 06:18 AM in reply to: anna.nowak

So you probably use English Electrical and Polish Mechanical. Unfortunately Vault unlike Inventor does not support installing the same client in two languages on same PC but you can install Polish Vault Workgroup  and English Vault Basic. This should help. We do so with English and Russian.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
New button for Platinum & Gold Subscription customers
Gold & Platinum Subscription customers can alert Autodesk if they require assistance with their forum post

Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community