Discussion Groups

Simulation CFD

Reply
Contributor
romar_ro
Posts: 12
Registered: ‎05-24-2012
Accepted Solution

Exporting nodal data

353 Views, 3 Replies
05-24-2012 11:11 PM

Hi, I have cfd2013 vith a student license. For my personal research project i have to do some integration of the speed and temperature, and I would like to use the nodal data for this. The problem is that when I want to export the nodal data I allways get the following error:

 

Unable to export requested data

   Check the following:

    1. File permissions and folder privileges

    2. disk space

    3. make shure the file is not in use by another process

 

I run the CFD in administrator mode on Win 7 64bit, space I have plenty.

 

Is this feature disabled in the student version?

 

And an other problem is that the CFD 2013 crashes unexpectantly sometime it crashes when I want to open a new simulation other time it crashes during the loading of the simulation, other when I try to click on an button.

I have attached a document with the printscreen of the crash and also with the graphic card that the CFD uses.

Please use plain text.
Employee
hartogj
Posts: 182
Registered: ‎08-03-2011

Re: Exporting nodal data

05-25-2012 06:01 AM in reply to: romar_ro

Exporting nodal results is a known issue, but thanks for making us aware of your experience. For now, you can output nodal results by setting the flag:

 

nodal_out_flag 1

 

The next time the simulation completes (either a full run or just running 0 iterations from the last saved result of a prior run) the file should be output to your scenario folder.

 

Thanks for the info on the crashes. This is not that common, but if there is a repeatable process for recreating this crash please let us know. You can try setting this flag as it has helped with graphics issues on selected machines:

 

software_rendering 1

Please use plain text.
Contributor
romar_ro
Posts: 12
Registered: ‎05-24-2012

Re: Exporting nodal data

05-29-2012 12:59 AM in reply to: hartogj

Hi, thanks for the nodal flags. it worked. 

 

For the crash the software_rendering didn't solve the problem. Anyway I have turn the ribbon off and it seems that I have fewer crashes.

Please use plain text.
New Member
cpierce223
Posts: 2
Registered: ‎06-19-2012

Re: Exporting nodal data

06-19-2012 11:33 AM in reply to: romar_ro

I am having the same error every time i try to solve, I am very new to cfd but semi-capible of setting up a run. I dont know where to start other than this forum. suggestions?

 

Chad

Please use plain text.